Iohannis, PNL: Nu o să demisionez şi nici nu o să fiu demis din vreo funcţie după europarlamentare

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că nu o să demisioneze şi nu o să fie demis din vreo funcţie politică, dacă rezultatul la alegerile europarlamentare nu va fi cel propus, adică de cel puţin 20%, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
03 apr. 2014, 10:07
Iohannis, PNL: Nu o să demisionez şi nici nu o să fiu demis din vreo funcţie după europarlamentare

‘Nici nu o să demisionez, nici nu o să fiu demis din vreo funcţie politică şi nici nu mi se pare o soluţie la ceva. Oricare va fi rezultatul, va fi analizat în conducerea partidului şi, desigur, dacă va fi cazul, se vor lua măsuri’, a explicat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă liberalii şi-au propus între timp un scor mai mare, de 25%, la europarlamentare, Klaus Iohannis a răspuns: ‘Nu cunosc aşa ceva’.

Prim-vicepreşedintele PNL a anunţat că se va fi prezent la mitinguri electorale şi în afişele pentru campania pentru europarlamentare. Iohannis nu se consideră ‘locomotiva’ electorală a PNL şi spune că prezenţa sa în campanie ‘sigur nu strică’, însă rămâne de văzut cât de mult va ajuta pentru obţinerea de mai multe voturi.

Primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis i-a îndemnat pe sibieni să voteze cu liberalii la europarlamentare.

El speră şi la nivel naţional ca liberalii să obţină un scor bun la europarlamentare, însă nu crede că absenţa PRM de la aceste alegeri va aduce vreun avantaj PNL.

‘Mi-e greu să cred că voturile PRM vor veni spre PNL. Unde se vor duce, vom vedea. E posibil să stea acasă’, a spus Klaus Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL se aşteaptă la o prezenţă de 30% a românilor la europarlamentare, ceea ce va însemna un ‘absenteism pronunţat’.

‘Eu cred că vom avea un absenteism pronunţat, ceea ce e păcat, pentru că acesta e momentul în care omul simplu poate să facă politică, restul sunt poveşti. În afară de prezidenţiale, alegerile din ultimii ani nu au adus nici măcar 50% din alegători la urne şi proporţia cea mai mică s-a înregistrat la europarlamentarele de data trecută. Aceasta arată că interesul pentru tematică e relativ scăzut şi de aici explicaţia relativ simplă. Oamenii nu înţeleg mare lucru de acolo, deci nu se duc. (…) Eu evaluez la 30% (prezenţa la vot – n.r.)’, a comentat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis apreciază că rezultatul europarlamentarelor va conta în perspectiva alegerilor prezidenţiale, pentru că acesta ‘arată câtă rezonanţă are un partid’.

Vineri va avea loc la Sibiu lansarea candidaţilor liberali pentru europarlamentare, în prezenţa preşedintelui partidului, Crin Antonescu, a prim-vicepreşedintelui Klaus Iohannis. La eveniment vor mai fi prezenţi preşedinţii filialelor PNL din Sibiu, Braşov, Alba, Mureş Harghita şi Covasna, parlamentari şi invitaţi.