Iohannis, Ponta şi Maior au discutat despre atentatul din Franţa. România nu va ridica nivelul de alertă

Klaus Iohannis, Victor Ponta şi George Maior s-au întâlnit pentru a discuta despre atentatul de la redacţia ziarului francez de satira Charlie Hebdo. Aceştia au convenit să păstreze nivelul actual de alertă teroristă din România.

07 ian. 2015, 13:37
Iohannis, Ponta şi Maior au discutat despre atentatul din Franţa. România nu va ridica nivelul de alertă

Autorităţile române nu ridică nivelul de alertă în urma atentatului terorist din Franţa, a anunţat Victor Ponta. Premierul a precizat că a avut discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu şeful SRI, George Maior şi au ajuns la concluzia că „deocamdată” nu este nevoie să fie ridicat nivelul de alertă teroristă.

„Am vorbit cu preşedintele şi cu Maior. Nu se impune ridicarea unui nivel de alertă, nu este niciun pericol pentru România. Monitorizăm situaţia şi suntem în contact cu toate instituţiile”, a spus Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta s-a arătat miercuri profund șocat de vestea atentatului de la Paris și a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

„Sunt profund șocat de vestea atentatului de la Paris. Condoleanțele noastre familiilor victimelor și poporului francez”, a transmis Victor Ponta într-un mesaj în limba franceză postat pe pagina sa de Twitter.

Doi bărbați înarmați au atacat miercuri sediul publicației franceze de satiră Charlie Hebdo la Paris, atac în care au murit cel puțin 11 persoane, dintre care doi polițiști, și zece au fost rănite, cinci fiind în stare gravă, potrivit poliției, au relatat AFP și Reuters.

Președintele francez Francois Hollande a denunțat atacul, calificându-l drept un „atentat terorist de o barbarie extremă”, potrivit AFP.

Franța a instituit nivelul maxim de alertă în regiunea pariziană (planul „Vigipirate”).

ATAC ARMAT într-o redacţie din Franţa: Cel puţin 12 morţi şi 7 răniţi IMAGINI ŞOCANTE