Iohannis, prima reacţie după declanşarea crizei din Rep. Moldova: Stabilitatea este esenţială pentru continuarea parcursului european

Publicat: Duminică, 09 Iunie 2019 11:41 // Actualizat: Duminică, 09 Iunie 2019 11:56 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis adresează tuturor forţelor politice din Republica Moldova un apel ferm pentru respectarea democraţiei şi a statului de drept.

„Stabilitatea Republicii Moldova este esenţială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce priveşte statul de drept şi buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său faţă de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere", susţine preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis consideră că această situaţie de criză poate fi rezolvată în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor forţelor politice, care trebuie să manifeste calm şi reţinere în această perioadă şi să acorde astfel prioritate stabilităţii politice a ţării.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis, duminică, suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis, duminică, o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat. Mai multe persoane, majoritatea simpatizanţi ai Partidului Democrat (PD) din Republica Moldova, au înnoptat în faţa Ministerului de Interne, Procuraturii, Ministerului Finanţelor, Guvernului, Parlamentului şi Curţii Constituţionale. Aceştia şi-au instalat corturi şi spun că vor protesta cât este nevoie.

Preşedintele Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de către Curtea Constituţională

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
criză igor dodon Klaus Iohannis Reublica Moldova
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 iun 08:05
Răspunde | Votează email 0 email
romanul
Despre conflictul cu ungurii, din tara, nimic, nimic? Sau provocarile ungurilor sunt "conforme statului de drept"?
09 iun 14:26
Răspunde | Votează email 0 email
Justitiarul
Mama omida cuvinteaza
1
EUR
4.8024
RON
24 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H