Iohannis: Vreau ca în această săptămână să FINALIZĂM prima rundă de NEGOCIERI cu partidele

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că vrea să termine în această săptămână prima rundă de consultări cu partidele parlamentare, iar după aceea va expune primele concluzii şi opinia sa în ce priveşte demersul ulterior.

RomaniaTV.net
04 nov. 2015, 15:42
Iohannis: Vreau ca în această săptămână să FINALIZĂM prima rundă de NEGOCIERI cu partidele

„Târziu, foarte târziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie să moară oameni pentru ca această demisie să se producă. (…) Acum avem o situație nouă, un guvern demisionar. Aștept ca prim-ministrul demisionar să-mi înainteze demisia Guvernului și imediat voi lua legătura cu partidele parlamentare și voi convoca consultări cu partidele. Aceste consultări, în varianta optimală, vor avea loc mâine (n.r. joi), cel târziu poimâine”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Iohannis: Vom avea un Guvern interimar. Tragedia din Colectiv a atins cel mai sensibil nerv al naţiunii

El a precizat că, până la sfârșitul acestei săptămâni, vrea să finalizeze prima rundă de consultări pentru a avea o imagine despre cum văd partidele soluționarea acestei situații.

„Vom avea un Guvern interimar, vom avea o soluţie pe care o voi comunica atunci când ea se cristalizează. (…) După ce vom parcurge următorii paşi şi după prima rundă de consultări voi veni în faţa opiniei publice şi voi expune primele concluzii şi opinia mea privind demersul ulterior”, a arătat Iohannis.

Totodată, menţionând faptul că în cursul acestei zile şi partidele şi analiştii „au vehiculat fel şi fel de variante”, şeful statului a precizat că el nu doreşte la acest moment să intre „în detalii tehnice”.