Iohannis: Problema şcolilor fără autorizaţie sanitară poate fi rezolvată printr-un parteneriat la nivelul administraţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, la încheierea Forumului Administraţiei Publice Locale, că o Românie în care nu mai există şcoli fără autorizaţie sanitară ar fi un exemplu concret de parteneriat între administraţia locală şi cea centrală, dând de înţeles că această problemă ar putea fi rezolvată până la începerea noului an şcolar.

05 iul. 2016, 12:37
Iohannis: Problema şcolilor fără autorizaţie sanitară poate fi rezolvată printr-un parteneriat la nivelul administraţiei

Iohannis a adus în discuţie lansarea unui nou proiect de ţară, aşa cum s-a discutat luni, la Palatul Cotroceni, transmiţându-le participanţilor de la Forumul Administraţiei Publice Locale că există două obiective pe care le pot îndeplini şi ei în această dezbatere mai largă: reducerea decalajelor de dezvoltare între regiuni şi o implementarea unei administraţii publice eficiente, capabilă să „pună cetăţeanul pe primul loc” şi să ofere servicii publice de calitate, scrie news.ro.

Aş vrea ca atât în municipiu, cât şi în cel mai îndepărtat sat din provincie, cetăţeanul să beneficieze de servicii de calitate, să găsească rezolvări rapide la problemele lui, să fie tratat cu promptitudine şi respect şi să nu fie plimbat între ghişee. Îmi doresc ca un elev care învaţă într-o şcoală dintr-un sat de provincie să aibă condiţii decente şi şanse egale cu unul care învaţă într-un mare oraş„, a spus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că un prim pas poate fi făcut chiar acum, prin rezolvarea problemei autorizaţiilor sanitare în şcoli, iar acest obiectiv poate fi atins dacă există un parteneriat real între administraţia centrală şi cea locală.

O Românie în care nu mai sunt şcoli fără autorizaţie sanitară fi un exemplu cât se poate de concret şi de relevant şi o expresie clară a unui asemean parteneriat. Readuc în discuţie acest subiect la care ţin foarte mult ca dascăl, fost primar şi mai ales ca preşedinte, în condiţiile în care doar vacanţa şcolară ne desparte de dechiderea noului an şcolar„, a explicat Iohannis.

În ceea ce priveşte aşteptările românilor de la administraţia publică, şeful statului a spus că se poate observa astăzi o „maturizare a electoratului”, cetăţenii fiind mult mai implicaţi şi cunoscându-şi mai bine drepturile şi obligaţiile, astfel încât reconectarea administraţiei cu cetăţenii este una din mizele majore.

„Cetăţenii vă pot fi parteneri şi pot fi angajaţi în proiectele şi deciziile care privesc comunităţile lor (…) Cunosc legătura aparte pe care o aveţi fiecare dintre dumneavoastră cu oamenii şi locurile, oraşele, comunele sau judeţul vostru. Ştiu de asemenea câte aşteptări au comunităţile voastre de la voi. La acest început de mandat, vă doresc să fiţi la înălţimea acestor aşteptări„, le-a transmis Iohannis noilor aleşi locali prezenţi la Forum.