Iohannis: PSD face campanie electorală cu atacuri la persoană pentru că nu are un proiect de țară

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Craiova, că PSD face campanie cu informaţii denaturate şi atacuri la persoană pentru că nu are un proiect de ţară, lucru pe care l-a spus şi când făcea parte din USL, transmite Agerpres.

29 aug. 2014, 14:42
Iohannis: PSD face campanie electorală cu atacuri la persoană pentru că nu are un proiect de țară

‘În România există două partide mari care fac campanie electorală în sensul în care înţelege fiecare campania şi democraţia. Este pe de o parte PDS-ul care nu şi-a schimbat absolut deloc modul de abordare: vine cu informaţii false, informaţii denaturate, atacuri la persoană, din simplu motiv că nu are un proiect. PSD-ul, şi asta am spus de când am fost în USL, nu are un proiect, nu ştie ce vrea cu ţara. Ei ştiu ce vor cu baronii lor, ştiu când vor să-i protejeze pe baroni, cum să-şi protejeze clicile din partid şamd. Aici sunt campioni. Noi, pe de altă parte, avem abordări mai simple. Noi venim cu proiecte, arătăm oamenilor cum vedem dezvoltarea României, care sunt accentele, cum vrem să punem economia pe picioare şi facem afirmaţii legate de actul de guvernare şi acolo unde întâmplător există un proiect vizibil, faţă de proiectul respectiv’, a afirmat Iohannis.

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale a menţionat că nu se fereşte de nicio confruntare cu candidatul PSD, însă nu doreşte să întreţină un spectacol steril, pentru că de la a fi văzut de oameni pentru a fi perceput ca politician şi până la a face teleguvernare este cale lungă şi inutilă. ‘Eu am spus o singură dată ceva, la o emisiune, despre persoana domnului Ponta, şi la acea emisiune a fost o afirmaţie directă şi am fost obligat să răspund. În rest, PSD-ul face ce ştie cel mai bine: spune oamenilor că va face şi va drege până primeşte votul, după care se întoarce înapoi la oamenii de partid şi continuă. Noi încercăm să facem altfel de campanie. Cred că pe alocuri am fost greşit înţeles sau greşit interpretat. Eu nu mă feresc de nicio confruntare şi chiar l-am invitat şi pe posibilul candidat al PSD-ului la o confruntare directă, dacă are curajul să vină. Dar nu vreau eu să întreţin un spectacol steril. Am avut suficienţi ani de spectacol steril în politică în loc de rezolvări. Noi vrem să venim cu altă abordare. Nu pentru a fi mai interesanţi, ci pentru a deveni mai aplecaţi asupra problemelor care chiar trebuie rezolvate. Nu suntem nici naivi: un politician trebuie să fie văzut ca să fie perceput. Dar de la a fi văzut până la a face teleguvernare, cum avem acum, este cale lungă şi inutilă’, a mai afirmat Iohannis.

Potrivit preşedintelui PNL, pe agenda sa privind politica externă se află ‘cei trei piloni care garantează securitatea României în secolul XXI’: Parteneriatul strategic cu SUA, rolul României în NATO şi rolul şi locul ţării noastre în UE. ‘De acolo decurg toate celelalte. Este evident că fiecare în parte are o sumedenie de capitole, subcapitole care toate vor trebui tratate. La fel de evidente, în afară de acestea, sunt nenumărate probleme concrete care trebuie abordate şi de preşedinte şi de echipa preşedintelui şi în variantă optimală şi de o echipă comună Preşedinţie-Guvern. Este marea problemă a Ucrainei care trebuie tratată. Sunt foarte îngrijorat şi sper ca cei care sunt în funcţie pentru a reprezenta România bine o fac bine. Noi nu avem un aparat diplomatic tehnic cu care să urmărim ce se întâmplă în zona de posibil conflict şi ne bazăm pe informaţiile publice pe care le primim de la mediile noastre şi din alte medii absolut publice’, a mai spus Iohannis.