Iohannis, reacţie la adoptarea pensiilor speciale pentru parlamentari: Voi face o analiză profundă a legii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat despre pensiile speciale ale parlamentarilor, că se va referi la această chestiune după ce va primi de la Parlament legea şi va face "o analiză profundă". În acest sens, şeful statului spune că va lua o decizie privind legea după ce va citi documentul şi argumentele care au stat la baza lui.

17 iun. 2015, 10:38
Iohannis, reacţie la adoptarea pensiilor speciale pentru parlamentari: Voi face o analiză profundă a legii

„Mă voi referi la această chestiune după ce primesc de la Parlament legea şi voi face o analiză profundă”, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, întrebat ce va face cu legea pensiilor speciale votată marţi în Parlament.

Citeşte şi: ISD, despre pensiile speciale ale parlamentarilor: Imposibil de explicat logic şi în parametrii bunului simţ

Legislativul a aprobat, marţi, cu 303 voturi „pentru”, 124 voturi „împotrivă” şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

Indemnizația de parlamentar ar urma să se actualizeze ori de câte ori se majorează sau se indexează indemnizația brută lunară a unui deputat sau senator aflat în exercitarea mandatului, cu aceeași dată.

Indemnizația de parlamentar se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensii sau în alt sistem de pensii neintegrat sistemului public, precum și cu orice alte venituri realizate. Indemnizația este supusă impozitului pe venit și contribuției de asigurări sociale de sănătate și se suportă din bugetul de stat, mai spune textul proiectului de lege.

CITEŞTE ŞI: Parlamentarii şi-au votat PENSIILE SPECIALE. Demnitarii vor lua într-o LUNĂ cât 15 PENSII MINIME

Potrivit calculelor inițiatorilor, un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizație specială de 4.000 de lei, iar unul care a avut un singur mandat va primi 1.500 de lei.