Iohannis: Sancțiunile împotriva Rusiei trebuie menținute atât timp cât suveranitatea Ucrainei e ameninţată

Preşedintele ales Klaus Iohannis consideră că sancțiunile economice împotriva statului rus trebuie menținute atât timp cât suveranitatea Ucrainei este amenințată.

19 dec. 2014, 15:15
Iohannis: Sancțiunile împotriva Rusiei trebuie menținute atât timp cât suveranitatea Ucrainei e ameninţată

„Liderii UE au consacrat summitul european viitorului relaţiei UE cu Moscova. Susțin, alături de șefii de stat europeni, nevoia menținerii unui dialog cu Federația Rusă.

În același timp, sancțiunile economice împotriva statului rus trebuie la rândul lor menținute atât timp cât suveranitatea Ucrainei este amenințată.

În drumul nostru comun și pentru a răspunde provocărilor de orice natură, o politică externă coerentă a statelor membre UE este fundamentală. Folosirea instrumentelor de natură economică este o realitate a relațiilor internaționale.

Salut cu această ocazia decizia luată mai devreme în această săptămână de Parlamentul European de a spori volumul importurilor de fructe fără taxe din Republica Moldova în Uniunea Europeană. Embargoul impus statului moldovean de Federația Rusă este contracarat de solidaritatea cetățenilor europeni”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook. 

CITEŞTE ŞI Cum se va desfăşura şedinţa în care Klaus Iohannis va depune jurământul