Pacea de la Cotroceni. Klaus Iohannis: Avem întrunite condiţiile pentru normalizarea situaţiei VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că vineri va promulga legile de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14 şi i-a spus premierului Grindeanu că astfel sunt întrunite ”toate condiţiile pentru a trece la normalizarea situaţiei”.

23 feb. 2017, 13:05
Pacea de la Cotroceni. Klaus Iohannis: Avem întrunite condiţiile pentru normalizarea situaţiei VIDEO

Am constatat înainte să ajung în Sala Unirii, că mi-au parvenit de la Parlament două legi, Legea de respingere a Ordonanței 13 și de aprobare a Ordonanței 14. Voi promulga aceste legi mâine (vineri – n.r.). Și atunci avem întrunite toate condițiile de a trece, domnule prim-ministru, la normalizarea situației. Am menționat într-o alocuțiune recentă care sunt, după părerea mea, marjele de mișcare pentru revenirea la o muncă pozitivă, normală și în interesul României din partea Guvernului, și consider că ele sunt întrunite„, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 292 de voturi „pentru” şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, precum şi Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi „pentru” şi trei abţineri. Din sală a lipsit de la vot preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şedinţa de plen fiind condusă de vicepreşedintele Petru Vlase.