Iohannis: Votul, cea mai bună formă de sancţiune la discursul populist şi demagogic. PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism

Publicat: Sâmbătă, 16 Martie 2019 12:32 // Actualizat: Sâmbătă, 16 Martie 2019 19:05 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă și, folosindu-se de o retorică anti-europeană, încercă să inducă oamenilor teama față de valorile uniunii. "A fi bun român și patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxelles-ul", a spus Klaus Iohannis, care a completat că "dovada maximei ipocrizii este să negi chiar principiile pe baza cărora a fost creata UE, sa ataci instituţii care îţi critica derapajele, apoi să ceri votul oamenilor pentru a-ţi trimite oamenii la instituţii europene".

"Dragii mei, mă bucur nespus de mult și sunt emoționat să vă revăd în număr așa de mare și entuziaști. Dragi prieteni europeni, sunteți într-o țară europeană, pro-europeană, și ne bucurăm că sunteți alături de noi. O atmosferă excelentă, oameni hotărâți, cu prieteni buni. Ce ne trebuie mai mult? Ne trebuie votul românilor și îl vom avea. (...) Anul acesta este unul simbolic: se împlinesc 30 de ani de când regimurile totalitare au dispărut în sfârşit. Sunt 30 de ani de democraţie, de când ne-am recâştigat libertatea de a ne putea reîntoarce, după îndelungi suferinţe, în marea familie europeană din care facem parte. Noi încă ne amintim ce înseamnă tirania, dictatura mediocrităţii, care ţine la putere un grup de privilegiaţi ai momentului, în timp ce cetăţenii oneşti îşi pierd libertatea şi dreptul la un trai decent. Alegerile pentru Parlamentul European sunt mai importante decât în anii trecuţi. Europa nu se poate întoarce în timp", a spus Iohannis.

"PNL are o vocație europeană și are tradiția apărării democrației românești încă de la înființarea sa și așa va rămâne. Dragi liberali, nu uitați nici un momet prețioasa moștenire de la cei care au plătit de multe ori cu viața. Acest moment crucial este mult prea important pentru viitorul UE și al țării noasre pentru a nu vă dedica energia destinului occidental al națiunii. (...) Scrutinul din 26 mai capătă o importanță deosebită. Este un moment cu o importantă valență civică. Absenteismul înseamnă să le permitem altora să hotărască în locul nostru. Voi, lideri regionali și locali, sunteți interfața directă cu oamenii și vă îndemn să le transmiteți aceste lucruri cetățenilor. Votul este în definitiv cea mai bună formă de răspuns și sancțiune la discursul populist, eurosceptic și demagogic, care a devenit virulent în Europa dar și în România. Observăm că unele partide și mă refer la PSD au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă și folosindu-se de o retorică anti-europeană încercă să inducă oamenilor teama față de valorile uniunii. Este modul cinic și iresponsabil de a face politică. (...)A fi bun român și patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxelles-ul. România este Europa și Europa este România. România noastră, România europeană înseamnă bunăstare, prosperitate, justiție independentă și stat de drept. Acesta este motivul pentru care Românii au ales în 2007 calea unei țări moderne, oameni liberi, egali în drepturi cu ceilalți europeni. Este calea pe care doresc să continue, și sunt convins că vor respinge populismul", a mai spus şeful statului.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri europarlamentare Klaus Iohanis PSD summit PPE
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mar 15:25
Răspunde | Votează email 0 email
RaduD
Nu-i spune nimeni sasului ca in principiu el nu face parte din PNL (nu a facut parte niciodata, a fost doar sef al forumului democrat ferman - o fi asta un partid ca udemereul?). Chestie de Constitutie pe care el o foloseste in alt scop.
1
EUR
4.8393
RON
05 Jun
noapte 15 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H