Ion Alexie, medicul care l-a tratat pe Michael Jackson, sfaturi pentru combaterea coronavirusului: „Izolarea, ce mai bună metodă”

Medicul infecționist Ion Alexie este cunoscut pentru că l-a îngrijit pe legendarul Michael Jackson. Ulterior, specialistul l-a tratat pe fotbalistul Mihai Neșu, rămas paralizat după un accident suferit pe terenul de fotbal.

17 mart. 2020, 10:01
Ion Alexie, medicul care l-a tratat pe Michael Jackson, sfaturi pentru combaterea coronavirusului: „Izolarea, ce mai bună metodă”

Medicul Ion Alexie a transmis un mesaj video de peste Ocean, în care a explicat cum poate fi combătut coronavirusul și cum se pot proteja românii în fața lui.

„Virusul trăiește cam două-trei zile pe suprafețele neaviabile, adică pe mese, pe scaune, unde cineva tușește sau strănută. În aceste două-trei zile, de pe aceste suprafețe virusul poate să fie contractat de alți oameni, punând mâna pe suprafețele respective, după aceea dus la nas și la gură”, spune medicul la începutul prezentării sale.

CORONAVIRUS. Cum se modifică plămânii persoanei infectate. Un medic s-a infectat şi spune care simptomele COVID-19, pe zile!

Dr. Ion Alexie precizează că virusul poate rezista în aer 2-3 ore, însă în acest moment oamenii de știință nu știu dacă această cantitate de virus care plutește în aer este infecțioasă sau nu.

Doctorul român spune că alcoolul sanitar (spirtul) poate fi folosit pentru dezinfectarea suprafețelor doar dacă are o concentrație de cel puțin 70%. Doar în această situație alcoolul omoară virusul.

Medic de la Marie Curie: Nu există teste. Vor veni pacienţi care nu vor putea fi testați, deci diagnosticaţi. Vor muri fără diagnostic 

Însă, cel mai bun dezinfectant este hipocloritul, înălbitorul de rufe, utilizat pentru curățarea suprafețelor.  „Îl puteți cumpăra de la magazin. În general, în România are o concentrație de 5%. Cumpărați un litru și mai adăugați 9 litri de apă și diluați la concentrația de 0,5% și, în câteva minute, toate virusurile vor fi moarte.”

Românul spune că cel mai important lucru în acest moment este ca autoritățile să oprească răspândirea virusului, iar cea mai bună metodă, în opinia sa, este ca toată lumea să stea acasă vreme de două săptămâni, în izolare.

„Varianta a treia este o variantă care poate să fie puțin dureroasă, dar este singura care poate ajuta. Oamenii să-și închipuie că-și iau o vacanță înainte de Paști, mai înainte, de două săptămâni. Să stea toată lmea în casă, cu mici excepții. La fiecare casă, cineva să poată ieși o dată sau de două ori pe săptămână să facă aprovizionarea”, mai spune medicul.