CORONAVIRUS. Cum se modifică plămânii persoanei infectate. Un medic s-a infectat şi spune care simptomele COVID-19, pe zile!

Un doctor din Spania infectat cu coronavirus și-a prezentat simptomele, astfel încât toată lumea să înțeleagă cum se manifestă COVID-19. Medicul a arătat și cum i-a afectat virusul plămânii.

15 mart. 2020, 20:54
CORONAVIRUS. Cum se modifică plămânii persoanei infectate. Un medic s-a infectat şi spune care simptomele COVID-19, pe zile!

Un doctor infectat cu coronavirus și-a prezentat simptomele, astfel încât toată lumea să înțeleagă cum se manifestă COVID-19. Medicul a arătat și cum i-a afectat virusul plămânii.

Doctorul Yale Tung Chen, în vârstă de 35 de ani, s-a infectat cu coronavirus în timp ce își trata pacienți, la Spitalul Universitar „La Paz” din Madrid.

Medic de la Marie Curie: Nu există teste. Vor veni pacienţi care nu vor putea fi testați, deci diagnosticaţi. Vor muri fără diagnostic 

Medicul din Spania a publicat ecografii ale plămânilor săi pe o rețea de socializare și și-a prezentat simptomele, pentru a explica întregii lumi cum afectează noul coronavirus organismul uman. Doctorul, care se află în carantină în locuința lui, a început să se simtă rău, la spital, la sfârșitul programului.

”Ziua 1 după ce am fost diagnosticat cu COVID-19. Durere în gât, durere de cap puternică, tuse seacă, dar fără dificultate respiratorie. Fără anormalități la plămâni, la ecografie”, a scris el, în primul astfel de mesaj. 

Ce se întâmplă cu plămânii dacă ai coronavirus. Adrian Streinu-Cercel: Plămânul este cel mai afectat organ

”Ziua 2 după ce am fost diagnosticat cu COVID-19. Durere mai slabă în gât, tuse și durere de cap, fără dificultăți respiratorii sau durere în piept”. Însă, medicul a precizat că a început să observe schimbări în plămânii săi, precum linia pleurală îngroșată.

”A început diareea, tusea a început să mă lase. Aceleași modificări la plămâni”, a mai scris el, în a 3-a zi.

”Ziua 4 după diagnosticul de coronavirus. Mai multă tuse și foarte multă oboseală. Fără dispnee sau durere în piept”, a mai scris el, arătând alte modificări mici la plămânii săi.

Medicul a mai spus că după ce familia lui a fost testată negativ cu coronavirus, a făcut-o să părăsească locuința și să îl lase singur în carantină.

”I-am dat afară pe toți. Au plecat la rude. Acum am toată casa pentru mine – ceea ce este minunat, că am tot spațiul la dispoziție”, a spus el.