Ion Ariton: Nu am ajutat pe nimeni în negocierile cu Gazprom

Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a negat că ar avea vreo legătură cu tranzacţiile realizate de Gazprom în România. Într-o intervenţie telefonică la România TV, Ariton a mai spus şi că nu are nici o legătură cu benzinăria de lângă Sibiu, cumpărată de NIS Petrol, companie deţinută de Gazprom.

16 ian. 2014, 21:06
Ion Ariton: Nu am ajutat pe nimeni în negocierile cu Gazprom

La finalul anului 2011, Ion Ariton, pe atunci ministru al Economeii în guvernul Boc, a fost în vizită la Moscova pentru a negocie preţul la gaze. Ulterior, el a anunţat că Gazprom va intra în România, iar în 2012, NIS Petrol a cumpărat o benzinărie lângă Sibiu, achiziţie legalizată de notariatul Ioanei Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu.
Ion Ariton neagă orice implicare în cumpărarea unor benzinării din România de către Gazprom.

„Am fost în mai multe delegaţii, în Austria, peste tot am reprezentat România. Nu am ajutat pe nimeni, în nici o tranzacţie”, a spus Ariton, la România TV.

De asemenea, întrebat cum a ajuns Ioana Băsescu să fie notar în această tranzacţie, Ion Ariton a afirmat că nu ştie acest lucru. „Nu ştiu cum a ajuns Ioana Băsescu în această tranzacţie, întrebaţi-o pe ea”, a încheiat fostul ministru.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că fiica lui cea mare, Ioana, nu a luat bani de la Gazprom, menţionând că în calitate de notar, aceasta poate să legalizeze acte de la oricine. Reacţia şefului statului vine după ce Antena 3 a anunţat că Ioana Băsescu, în calitate de notar, s-a ocupat de tranzacţiile încheiate de gigantul rus, prin care a cumpărat benzinării în România.