Ion Caramitru, prima reacţie despre Andrei şi intrarea în politică: I-am dat fiului meu un sfat pe care nu l-a respectat

Marele Ion Caramitru a reacţionat vineri cu privire la ultimele boacăne făcute de fiul său, Andrei Caramitru, în politica românească, printr-o serie de declaraţii catastrofale care au fost grav taxate în spaţiul public. Actorul şi-a spus părerea despre "gafa de proporții cosmice" făcută de tânărul consilier al preşedintelui USR, Dan Barna.

RomaniaTV.net
19 apr. 2019, 12:29
Ion Caramitru, prima reacţie despre Andrei şi intrarea în politică: I-am dat fiului meu un sfat pe care nu l-a respectat

Caramitru spune că și-a certat fiul, Andrei, pentru „gafa de proporții cosmice” privind Holocaustul, inadmisibilă pentru un om cu educația lui. Acesta a mai spus că actualul consilier al liderului USR a abandonat o carieră care i-ar fi adus zeci de milioane de euro, iahturi și avioane ca să vină în România, adăugând că l-a sfătuit pe fiul său să nu intre în politică, potrivitul unui interviu oferit Digi24.

Andrei Caramitru şi-a cerut scuze pentru compararea migraţiei româneşti cu Holocaustul 

„Andrei a exagerat mult, eu l-am certat pentru o scăpare inadmisibilă pentru un om de 43 de ani cu educația lui. În febrilitatea asta care îl agită și nu e de bun augur a folosit total impropriu un cuvânt care spune un singur lucru: Holocaust. Asta a fost o gafă de proporții cosmice”, a explicat Ion Caramitru.

Actorul spune că fiul său a preferat să vină în România, deși ar fi putut duce o viață de lux în afara țării: „Analiza lui economică vizavi de ce se întâmplă în România este perfectă. S-a orientat, pentru că a venit în România, plecând dintr-o carieră care i-ar fi asigurat un venit de milioane, de zeci de milioane de euro, poate, în lume să trăiască unde voia el, să își ia iahturi, avioane, sau nu știu ce, să vină în România lângă familia lui și să facă ceva pentru țara asta. Și să se izbească aici de tot ce se întâmplă, de toată această minciună sfruntată pe care o trăim”.

De asemenea, el a mai dezvăluit și că și-a sfătuit fiul să nu intre în politică într-o perioadă electorală atât de agitată. „I-am dat fiului meu un sfat pe care nu l-a respectat. I-am spus că nu ar trebui să intre într-un partid, deocamdată”, a spus Ion Caramitru.

Andrei Caramitru, consilier al șefului USR, Dan Barna, a stârnit un val de indignare după ce, într-o postare pe Facebook, a acuzat PSD că este responsabil de „holocaustul României”, susținând că „e mai rău decât ce am suferit în al doilea război mondial”. Ulterior, el și-a editat postarea punând în sarcina social-democraților „genocidul împotriva României”. Comparația cu Holocaustul a generat și reacția critică a ambasadorului Israelului la București, față de care Caramitru și-a cerut scuze ulterior.

Ambasadorul Israelului în România, dezamăgit de Andrei Caramitru: „Îl invităm să se documenteze mai mult”