Ion Cristoiu: Crin Antonescu e solidar cu feudalizarea ţării

După ce Guvernul şi-a asumat, marţi, răspunderea pe legea descentralizării, editorialistul Ion Cristoiu l-a atacat pe Crin Antonescu, pe care îl acuză că "bate toba pentru a cânta descentralizarea ca proces democratic", dar de fapt el s-a zbătut doar pentru a păstra pentru PNL "anumite privilegii centrale".

RomaniaTV.net
19 nov. 2013, 18:24
Ion Cristoiu: Crin Antonescu e solidar cu feudalizarea ţării

„Crin Antonescu e de acord cu feudalizarea PSD-istă a României!”, a scris Ion Cristoiu, după asumarea răspunderii pe legea descentralizării, acuzându-l pe liderul liberal că a avut grijă ca PNL să nu piardă anumite privilegii „pe care Ponta voia să le dea baronilor locali”.

CITEŞTE ŞI: DESCENTRALIZARE. Ponta a anunţat măsurile care schimbă RADICAL România

„Păi, mult stimte domnule Crin Antonescu, Promotor al Revoluţiei Bunului Simţ, dacă descentralizarea e atît de bună pentru ţară, de ce nu laşi să fie transferate la nivelul „comunităţii locale“ Poliţia, porturile, Pompierii? Răspuns: Pentru că şi acestea ar fi trecut în mîna baronilor PSD!
Şi dacă şi Poliţia trecea la Baronii PSD, cu ce mai rămînea PNL? Cu aerul rece de sub cloşcă!”, notează Cristoiu.

Jurnalistul abordează şi subiectul recentului conflict dintre Crin Antonescu şi preşedintele PC, Daniel Constantin, punctând că nu se pune problema unei rupturi a ACD, alianţa dintre liberali şi conservatori, întrucât aceasta „n-a existat niciodată”. „Constituirea ei a fost o şmecherie menită să acopere negustoria rînjindă dintre Crin Antonescu şi maşinăria mediatică a lui Dan Voiculescu. (…) Cînd s-a pus problema faptei – a ruperii juridice a Protocolului – Crin Antonescu, acest Tudor Vladimirescu al Revoluţiei Bunului Simţ, a declarat că nu va întreprinde nimic, pentru „a nu prejudicia funcţionarea şi statutul juridic al USL“. (…) PNL rămîne mai departe solidar cu PSD în luarea de decizii majore: feudalizarea României, adoptarea unui buget de spolieri fiscale. Mult mai bun propagandist decît Victor Ponta, Crin Antonescu îi poate trage pe sfoară pe unii în tentativa sa de a-şi acoperi prin vorbe frumoase faptele, care constau în complicitatea la măsurile luate de PSD. Verificat la fapte, singurele care contează în cazul unui politician, Crin Antonescu rămîne mai departe un aliat de nădejde al lui Victor Ponta şi al lui Dan Voiculescu”, conchide Ion Cristoiu.