Ion Cristoiu îi dă replica lui Marcel Ciolacu. Ce spune jurnalistul despre o posibilă candidatură la prezidențiale: „E destul de problematic!” (VIDEO)

Marcel Ciolacu a anunțat la România TV că un președinte potrivit pentru țara noastră ar fi jurnalistul Ion Cristoiu. Seniorul din presă îndeplinește toate criteriile urmărite de PSD, a precizat politicianul. 

17 ian. 2023, 22:53
Ion Cristoiu îi dă replica lui Marcel Ciolacu. Ce spune jurnalistul despre o posibilă candidatură la prezidențiale: „E destul de problematic!” (VIDEO)

Marcel Ciolacu e de părere că România are nevoie de un „om de stânga, în fibra dânsului”, neînregimentat politic.

„Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa cea mai înaltă funcție din statul român. Când avem discuția de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici.

Poate că PSD de această dată nu va veni neapărat cu un om politic, ci cu un intelectual. De aceea am dat exemplul domnului Cristoiu.

Este un om de stânga, în fibra dânsului, dacă urmărești toată evoluția maestrului Cristoiu, îi vei depista valorile de stânga în tot ceea ce spune sau scrie”, a declarat președintele PSD.

„Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul rând, de stânga. Este nevoie de o schimbare după 20 de ani. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa această funcţie, cea mai înaltă funcţie din statul român”, a mai transmis Marcel Ciolacu în exclusivitate la România TV, la emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu.

 

Marcel Ciolacu l-a urmărit cu atenție pe Ion Cristoiu. Reacția gazetarului

 

Ion Cristoiu a oferit o replică tăioasă. Gazetarul nu are în plan să preia funcția de la Palatul Cotroceni.

„Nici vorbă de așa ceva. Nu am discutat niciodată de așa ceva cu domnul Ciolacu.

(…) Nici nu se pune problema, eu fiind un adversar al saltului unui ziarist sau om de cultură din domeniul pe care îl stăpânește foarte bine în politică. Experiența lui Rareș Bogdan și Silviu Mănăstire îmi arată că e destul de problematic pentru un jurnalist, chiar vedetă, să facă față unor exigențe care sunt specifice în politică.

Eu sunt absolut nepregătit pentru acest domeniu”, a declarat jurnalistul în vârstă de 74 de ani.