Alexandru Rafila nu vrea la Cotroceni: „Cred că Marcel Ciolacu ar trebui să fie candidatul partidului”

Ministrul Sănătăţii, întrebat dacă va candida la Preşedinţia României: "Eu nu am ca proiect de viaţă să candidez/ PSD cu siguranţă va avea un candidat"

16 dec. 2022, 22:16
Alexandru Rafila nu vrea la Cotroceni: „Cred că Marcel Ciolacu ar trebui să fie candidatul partidului”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că nu are ca proiect de viaţă să candideze la Preşedinţia României, precizând că PSD va avea un candidat şi el crede că liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, ar trebui să fie candidatul formaţiunii la această funcţie.

Alexandru Rafila a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, susţinută la Galaţi, dacă ia în calcul o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale.

SONDAJ CURS PSD se menţine pe primul loc în preferinţele românilor, care cred că ţara noastră va fi primită în Schengen

“Eu niciodată n-am spus că vreau să candidez, dar am răspuns la această întrebare şi am spus că niciodată în viaţă nu poţi să excluzi o astfel de… Întrebările astea repetate care mi-au fost puse de-a lungul timpului au generat un soi de emulaţie. Să vă explic de ce soi de emulaţie. Am început să fiu blamat sau atacat şi cu lucruri care nu aveau nici cea mai mică legătură cu responsabilităţile pe care le am eu ca ministru. Aşa că depinde ce vă doriţi dumneavoastră, să vă mai dau încă o dată răspunsul, să încurajăm pe cei care fac delaţiuni şi puteţi să vă uitaţi inclusiv, din păcate, colegi din Parlament care au un limbaj trivial şi care reflectă, din păcate, nu numai necunoaşterea sistemului de sănătate, dar şi necunoaşterea primelor reguli de educaţie, ce rost are”, a transmis Alexandru Rafila.

VIDEO: George Simion, protest în fața sediului PSD. Îi cere lui Marcel Ciolacu să sprijine demiterea președintelui și organizarea de alegeri anticipate, după eșecul „Schengen”: „Pare că susține Regimul dictatorial Iohannis!” | EXCLUSIV

Alexandru Rafila  a precizat că nu are ca proiect de viaţă candidatura la preşedinţia României.  “Eu nu am ca şi proiect de viaţă să candidez la preşedinţia României. Dacă am spus că nu exclud o astfel de posibilitate, nu are legătură cu proiectul meu, cu un astfel de proiect. Eu sunt la dispoziţia Partidului Social Democrat. Partidul Social Democrat cu siguranţă va avea un candidat la preşedinţie. Am spus-o şi public, cred că domnul preşedinte Marcel Ciolacu ar trebui să fie candidatul partidului, dar, pe de altă parte, dânsul a spus că în Partidul Social Democrat decizia în momentul de faţă este de a alege o persoană care doreşte din rândul Partidului Social Democrat şi care îşi depune o astfel de candidatură peste doi ani, însă că mai avem doi ani de zile până la alegerile prezidenţiale”, a afirmat ministrul Sănătăţii.