Ion Dichiseanu a murit la 87 de ani. Acuzații de malpraxis în cazul actorului. Fiica lui spunea că a fost diagnosticat cu cancer din greșeală

Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani. Actorul a fost internat mai bine de trei luni în spital în urma unor probleme de sănătate.

20 mai 2021, 16:01
Ion Dichiseanu a murit la 87 de ani. Acuzații de malpraxis în cazul actorului. Fiica lui spunea că a fost diagnosticat cu cancer din greșeală

Ion Dichiseanu a murit

. Ion Dichiseanu a fost infectat cu o bacterie periculoasă care i-a luat viața foarte repede.

Ion Dichiseanu a murit. Ioana, fiica actorului, a vorbit recent despre starea tatălui ei și a scos la iveală noi detalii după ce i-a acuzat pe medicii altui spital de malpraxis.

„Tata e mai bine, din fericire, medicii de la Spitalul Floreasca au identificat bacteria care i-a provocat atâtea probleme și, acum, a scăpat de ea. Dar va mai dura recuperarea, nu știm exact cât, el având și alte probleme, cu tensiunea, cu inima, iar acestea au afectat și plămânii.

Tata, ultima oară când am vorbit cu el, mi-a spus că vrea să vină cât mai repede acasă. Recuperarea depinde și de el, dar trebuie să mai avem răbdare, nu știm cât va trebui să mai așteptăm. Oricum, e mai bine acum. Nu putem vorbi prea des cu el din cauza restricțiilor, dar se simte mai bine”, a declarat Ioana Dichiseanu, pentru fanatik.ro în urmă cu câteva zile.

Ioana Dichiseanu spusese inițial că problemele de sănătate ale tatălui ei au fost diagnosticate în mod eronat, ceea ce a făcut ca vindecarea lui să fie mai lentă.

„La clinica privată i s-a pus diagnosticul de tumoră, spuneau că e inoperabilă. Eu le-am cerut să nu îi zică nimic lui, știam doar eu. Am mers la Floreasca, iar acolo medicii, după analize, după imagistică, după toate lucrurile pe care le-au făcut să afle ce are, ne-au spus că nu e vorba de vreo tumoră, că e o pleurezie și l-au tratat cum trebuie. Avea și acea infecție, dar s-a rezolvat până la urmă. Probabil că dacă i s-ar fi făcut acea bronhoscopie nu ar fi avut nici infecția, nu ar fi luat bacteria aceea”, a mai spus Ioana Dichiseanu.

Fiica actorului spunea că va dovedi că a fost vorba de malpraxis în cazul tatălui său.

„S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Și i-am spus să merge să facem radiografia ca să se liniștească. Acolo ni s-a spus că e important să facă și un CT. CT-ul a fost interpretat nu foarte concludent, iar mai apoi să mergem la un mare profesor. Aș vrea să nu las lucrurile așa.

Vreau să mă consult întâi cu un avocat și să mi se spună ce șanse am să dovedesc că a fost malpraxis. S-a întâmplat la un consult privat, la o clinică privată. Voi strânge dovezile și le voi pune cap la cap. Analizele au fost interpretate greșit. Ni s-a spus că este cancer. Nu are niciun cancer! Deci oamenii de acolo au citit că ar avea cancer. L-au trimis la o bronhoscopie, la o altă clinică privată, pentru a i se preleva și o biopsie.

La acea biopsie, o bacterie i-a infectat plămânul. Nu este vorba despre coronavirus. Este o bacterie foarte agresivă. Din punctul meu de vedere este o minune că vorbim despre el astăzi și că este încă alături de noi. A avut un diagnostic greu. Așa a ajuns la Spitalul Floreasca și medicii de acolo l-au pus pe picioare”, a spus ea pentru Antena3.

 

 


loading...