Ion Dichiseanu, la spital în stare foarte gravă. Marele actor are mari probleme respiratorii şi este intubat

Ion Dichiseanu a fost dus în această dimineață la Spitalul Floreasca, din Capitală, aflându-se în stare gravă, informează România TV.

19 dec. 2020, 11:23
Ion Dichiseanu, la spital în stare foarte gravă. Marele actor are mari probleme respiratorii şi este intubat

Ion Dichiseanu are saturația de oxigen foarte mică. În momentul în care a fost preluat de ambulanță, saturaţia era de 70, iar medicii i-au administrat oxigen.

La spital, însă, starea s-a agravat și saturația a scăzut la 60. În prezent, actorul este intubat.

Citeşte şi Ion Dichiseanu a ajuns de urgenţă la spital. Actorul s-a ales cu trei coaste rupte şi două fisurate

Actorul în vârstă de 87 de ani ar avea mai multe probleme de sănătate, inclusiv afecțiuni cardiace.

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933, la Adjud. Este unul dintre marii actori ai României, cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic. A primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul „Clipa” (1979) și a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler (30 mai 2002), după care, în anul 2019 a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

Dichiseanu a fost ales Cetățean de Onoare al orașului Adjud, orașul său natal.

Purtătorul de cuvânt al Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, a confirmat sâmbătă că marele actor se află internat în această unitate spitalicească.