Ion Iliescu: PSD va susţine guvernul Cioloş, dar cu nişte condiţionări. Partidul va rămâne în OPOZIŢIE

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a mers, duminică, la Ambasada Franţei din Bucureşti, unde a depus un buchet de flori în memoria victimelor atacurilor sângeroase care s-au produs vineri seară în Paris. Fostul preşedinte a spus că doar nişte "oameni cu minte primitivă" sunt capabile de asemenea acţiuni. Acesta a comentat şi evenimentele politice din România şi a precizat că PSD va susţine Cabinetul Cioloş, însă cu anumite "condiţionări".

15 nov. 2015, 10:26
Ion Iliescu: PSD va susţine guvernul Cioloş, dar cu nişte condiţionări. Partidul va rămâne în OPOZIŢIE

Ion Iliescu a fost întrebat, duminică, dacă PSD va susţine Cabinetul lui Dacian Cioloş.

Eu nu pot să vorbesc în numele partidului, dar cred că PSD va avea o poziţie raţionala, indiferent de forma guvernamentală. Cred că PSD va susţine guvernul lui Cioloş, dar cu nişte condiţionări. Indiferent de situaţie, partidul va rămâne în opoziţie, în orice condiţie, dar va fi o opoziţie constructivă„, a declarat Ion Iliescu.

LISTA OFICIALĂ a noului Guvern. Dacian Cioloş anunţă, la ora 14.00, propunerile de miniştri LIVE VIDEO

Fostul preşedinte al României a mers, duminică, la Ambasada Franţei, unde a depus un buchet de flori, în semn de solidaritate faţă de victimele masacrului din Paris. Aceasta a semnat în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Franței în urma atentatelor teroriste de la Paris.

Ion Iliescu i-a catalogat pe cei care au atacat capitala Franţei drept nişte „oameni cu minte primitivă” şi a spus că România nu se află în pericol de a fi ţinta unor terorişti. „Traim vremuri care sunt caracterizate si prin asemenea iesiri antiumane. Atacurile teroriste experima privitivismul in gandirea unora, dar sunt sechele ale unor realitati sociale. Ceea ce trebuie sa apeciem este solidaritatea care a fost generata de aceasta tragedie.

Franta o sa-si revina dupa un asemenea soc, fara indoiala. Mie mi-a placut reactia si a presedintelui Frantei si a societatii franceze in fata acestuia atac misel. (Terorismul n.r.) este o boala a vietii noaste, a secolului nostru. Societatea franceza ca trebui sa treaca si peste asta.

Romania nu se afla in aceasta situatie. In situatia Frantei trebuie intelese o serie de resentimente din partea unor oameni cu minte primitiva, ca nu asa se rezolva probelemele. Dar noi, din acest punct de vedere, am avut mai putine stari conflictuale. Nu cred ca la noi pot sa apara asemenea iesiri, resentimente fata de o tara ca a noastra„, a declarat Ion Iliescu.