Ion Iliescu se simte bine şi a fost externat

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost externat joi de la Spitalul Elias din Capitală unde a fost internat după ce i s-a făcut rău. Medicii de la Spitalul Elias au spus că Ion Iliescu nu a avut nicio problemă cardiacă, iar starea de rău a fost declanşată de alimentaţie.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 11:02
Ion Iliescu se simte bine şi a fost externat

Ion Iliescu se simte bine, după ce miercuri a acuzat dureri abdominale. Fostul preşedinte al României a fost supus unei investigaţii endoscopice.

Medicii de la Spitalul Elias au spus că Ion Iliescu nu a avut nicio problemă cardiacă, iar durerile abdominale au fost din cauza alimentaţiei. Doctorii au mai precizat că fostul preşedinte şi-a făcut o serie de analize pe care ar fi trebuit să le facă mai demult, dar pe care le-a amânat.

Directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta, a declarat joi dimineaţa că starea fostului şef al statului este bună şi că acesta fusese de mult pregătit pentru un control de rutină. „Domnul Iliescu vine periodic la spital pentru un control de rutină. Nu trebuie asociată agitaţia ultimelor zile cu starea acestuia, întrucât el fusese programat pentru acest control cu mai mult timp înainte. Starea pacientului este bună„, a precizat Dana Safta.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat că l-a sunat pe Ion Iliescu şi a anunţat că va merge în cursul zilei de joi la spitalul Elias pentru a-l vizita pe preşedintele de onoare al partidului.

Ion Iliescu a participat, marţi, la şedinţa CExN al PSD, unde s-a decis excluderea lui Mircea Geoană din partid. Potrivit unor surse, în cadrul şedinţei liderii PSD au avut schimburi de replici dure, protagonişti fiind inclusiv Ion Iliescu şi Mircea Geoană.

După şedinţă, Mircea Geoană a declarat că Ion Iliescu este „piaza rea” a partidului, că formaţiunrea nu va putea fi reformată câtă vreme fostul preşedinte al PSD va avea influenţă în partid. Geoană a mai vorbit despre „ranchiuna” pe care Ion Iliescu o are faţă de orice lider al PSD.

La rândul său, Ion Iliescu l-a acuzat pe Geoană de „obrăznicie”.

Ion Iliescu a fost operat, în mai 2005, atunci fiindu-i montate stenturi, după ce avut un puseu de tensiune pe fondul unei hipertensiuni mai vechi şi a unei cardiopatii ischemice cunoscute. Intervenţia a fost realizată în 18 mai 2005, iar Iliescu a rămas atunci în spital până aproape de sfârşitul lunii, din cauza unor dureri în piept, apărute la câteva zile după montarea stenturilor.