Ion Iliescu a fost operat. Ce spun medicii

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost operat, luni dimineaţă, pentru un polip la colon, la Spitalul Elias din Bucureşti, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 06:58
Ion Iliescu a fost operat. Ce spun medicii

Prof.dr. Doina Dimulescu, a declarat că starea fostului preşedinte Ion Iliescu este foarte bună după intervenţia de luni dimineaţă şi că acesta ar putea părăsi spitalul într-o zi, două.

„În această dimineaţă s-a efectuat intervenţia de rezecţie a polipului de colon. A fost o echipă pluridisciplinară din care au făcut parte conf. dr. Nicolae Tudor, şeful clinici de gastroeterologie, Mircea Diculescu şi prof doctor Mircea Beuran şi o echipă de terapie intensivă”, a precizat managerul Spitalului.

Diculescu a spus că a fost o procedură standard. Decizia privind această intervenţie cât şi tratamentul au fost stabilite de o comisie de specialişti.

Pacientul ar putea părăsi spitalul într-un interval cuprins între 24 şi 72 de ore, a spus conf. Nicolae Tudor.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost operat, luni dimineaţă, pentru un polip la colon, la Spitalul Elias din Bucureşti.

Analizele făcute în decembrie arată nu nu este vorba despre o suferinţă oncologică.

Spitalul Elias a informat, duminică, într-un comunicat, că Ion Iliescu este internat la unitatea sanitară „pentru continuarea investigaţiilor de control în sfera digestivă începute la sfârşitul anului trecut”.

„Sunt într-o investigaţie. Continuă ce am făcut înainte de sărbători. Au fost doctorii plecaţi. Stau două-trei zile, am fost internat de ieri (sâmbătă, n.r.). Am folosit acest weekend pentru aceste investigaţii pe care le-am întrerupt datorită sărbătorilor”, a declarat Ion Iliescu duminică, la România TV.

Medicul Adrian Cacoveanu, de la Spitalul Elias, a explicat, la România TV, ce presupune intervenţia: „Este o operaţie simplă, anestezia este mai riscantă. E vorba de un diverticul pe colon, o dilatare în exterior a peretelui intestinal. Este o boală cu care te poţi naşte sau o poţi dobândi pe parcursul vieţii. Nu este ceva foarte ieşit din comun. În două, trei zile poţi fi externat, sau chiar mai puţin. Chiar cu cele mai performante investigaţii făcute preoperator te poţi trezi cu surprize, să fie altceva, să mai găseşti şi alte boli care au scăpat chiar unor investigaţii precise”.

Ion Iliescu a mai fost internat la Spitalul Elias din Capitală, în 24 noiembrie 2011, unde i-au fost făcute analize, medicii constatând că nu are probleme majore de sănătate.

Fostul preşedinte a fost externat în ziua următoare, el scriind pe blog că se simte bine.

Iliescu preciza că a avut „o indispoziţie digestivă”, dar „cauza acestei crize de moment s-a rezolvat”.