Ion Iliescu are probleme de sănătate! Medicul Mircea Beuran a ajuns de urgență la locuința fostului președinte

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, pare să aibă probleme de sănătate. În vârstă de 93 de ani, fostul șef al statului a fost vizitat la domiciliu de reputatul medic Mircea Beuran.

10 ian. 2024, 14:06
Ion Iliescu are probleme de sănătate! Medicul Mircea Beuran a ajuns de urgență la locuința fostului președinte
Ion Iliescu are probleme de sănătate! Medicul Mircea Beuran a ajuns de urgență la locuința fostului președinte

Ajuns la 93 de ani, Ion Iliescu se confruntă cu fireștile probleme de sănătate aferente vârstei. Deplasările sale din vila de protocol din Primăverii sunt tot mai limitate, astfel că medicii curanți se deplasează la domiciliul său pentru a-l ține sub observație.

Citește și: Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Informații prețioase despre fostul președinte: „Mai puțin bine din punct de vedere al mobilității”

Ion Iliescu are probleme de sănătate. A fost vizitat de medic acasă

Medicul Mircea Beuran a fost surprins de jurnaliștii Mediaflux în vizită la Ion Iliescu, care joacă rol de pacient. Specialistul nu a venit cu mâna goală, însă nici cu vreo atenție pe care și-ar dori-o oricine. El i-a adus fostului președinte o pungă cu recipiente pentru colectarea fluidelor în vederea analizelor.

Rolul de medic curant i-a revenit lui Mircea Beuran, deputat și fost ministrul al Sănătății, după ce fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, este fugit din țară. Medicul a coborât din mașină și i-a înmânat punguța cu flacoane șoferului și omului de încredere al fostului președinte, cu care a schimbat și câteva cuvinte. Acesta din urmă s-a îndreptat cu punguța către clădire, în timp ce medicul s-a urcat la volanul mașinii sale și și-a văzut de drum.

Ion Iliescu are probleme de sănătate! Medicul Mircea Beuran a ajuns de urgență la locuința fostului președinte

Fostul președinte suferă de cardiopatie ischemică şi, de ani buni, trăieşte și fără vezică biliară. Medicii spun că în ultimii ani ar suferi și de pancardită memoragică, dar starea lui este sub control.

„Pericardita hemoragică înseamnă că în jurul inimii e un lichid, acesta ar conţine sânge. E clar că lucrul acesta trebuie să fie analizat amănunţit prin mai multe investigaţii, respectiv o ecografie specială şi o tomografie computerizată. Dacă e lichid, acesta trebuie eliminat, iar acest lucru se face prin mai multe proceduri”, spun medicii care l-au examinat.

În prezent, fostul președinte se deplasează dificil, dar, în ciuda vârstei, este complet lucid. Se spune că singura modalitate de a se mișca este cu ajutorul unui cadru metalic, fiind și motivul pentru care Iliescu nu a putut ajunge la audierile în Dosarul Revoluției, dosar în care este acuzat de „săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii”. El a dat de acasă declarațiile în fața procurorului.

În luna septembrie 2023, Ion Iliescu a fost transportat de urgență la Spitalul Elias din Capitală, unde a fost supus unor teste amănunțite. Soția sa, Nina, a rămas alături de el pe tot parcursul investigațiilor medicale. Medicii au concluzionat atunci că nu este nevoie să fie internat în spital. Pe 3 martie 2024 Ion Iliescu urmează să împlinească venerabila vârstă de 94 de ani.

Citește și: De ce nu țin legătura Ion Iliescu și nepotul lui. Motivul ar fi chiar soția fostului președinte