Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Informații prețioase despre fostul președinte: „Mai puțin bine din punct de vedere al mobilității”

Ion Iliescu are, în ultimii ani, apariții rare în spațiul public. De altfel, în ultima perioadă, fostul președinte, acum în vârstă de 93 de ani, nu a mai părăsit locuința.

25 dec. 2023, 10:33
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Informații prețioase despre fostul președinte: „Mai puțin bine din punct de vedere al mobilității”
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu

Un fost procuror a venit cu informații despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Încă din 2018, fostul președinte, acum în vârstă de 93 de ani, a ales să se retragă din spațiul public. Acesta nu a mai fost văzut la avenimente, el și soția lui, Nina Iliescu, alegând să stea departe de camerele video. Cei doi nu au fost nici la Ziua Alegerilor Prezidențiale 2019, dar nici alegerile parlamentare din 2020.

Citește și: CTP dezvăluie informaţii noi despre rolul lui Ion Iliescu în Revoluţia din 1989: „Eu nu ştiam acest lucru. Nu ştiu dacă îl vom vedea împins de cap în maşina poliţiei”

În ultimii doi ani, fostul președinte al României s-a confruntat cu probleme de sănătate, motiv pentru care a ales să se retragă din lumina reflectoarelor. Ion Iliescu preferă să aibă o bătrânețe liniștită, alături de ce cea care i-a devenit soție în 1951. Chiar dacă se confruntă cu anumite probleme de sănătate, are, în continuare, o viață activă, dar departe de ochii curioșilor.

Fostul procuror-șef la Secția Parchetelor Militare, generalul Ranco Pițu, a explicat care este starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Acesta susține că se deplasează dificil, dar, în ciuda vârstei, este complet lucid.

Citește și: De ce nu țin legătura Ion Iliescu și nepotul lui. Motivul ar fi chiar soția fostului președinte

Nina și Ion Iliescu s-au retras din spațiul public în urmă cu mai mulți ani, preferrând să ducă o viață liniștită în locuința lor din Primăverii. Pe de altă parte, generalul a dezvăluit că l-a vizitat pe fostul președinte, dar acesta nu a dorit să ofere declarații.

„L-am găsit bine din punct de vedere mental, să spun așa. Mai puțin bine din punct de vedere al mobilității, însă apreciez că este perfect lucid și se poate discuta la un nivel elevat cu dumnealui, inclusiv despre problematica Revoluției. L-am văzut ultima dată în luna mai a anului trecut, când am fost la domiciliu, pentru a încerca să iau o declarație, declarație pe care nu a vrut să o dea. Este dreptul lui de altfel să nu dea declarații. Este prevăzută de procedură această variantă”, a spus Ranco Pițu, la Digi24.

În urmă cu două luni, pe 25 octombrie, Curtea de Apel București a decis ca procesul în „Dosarul Revoluției” să înceapă. Pentru săvârșirea „infracțiunilor contra umanității” au fost trimiși în judecată Ion Iliescu, Iosif Rus și Gelu Voican Voiculescu.