Ion Iliescu, condoleanţe după decesele Marianei Nicolescu şi al lui Eugen Simion

„România este mai săracă acum, după dispariție sopranei Mariana Nicolesco și a academicianului Eugen Simion", a scris fostul preşedinte pe blog.

20 oct. 2022, 21:56
Ion Iliescu, condoleanţe după decesele Marianei Nicolescu şi al lui Eugen Simion

Fostul președinte Ion Iliescu (92 de ani) transmite un mesaj după moartea a doua mari personalități ale culturii românești – soprana Mariana Nicolesco și academicianul Eugen Simion. Mesajul lui Iliescu vine în contextul în care președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, nu a reacționat la cele două evenimente nedorite.

Eugen Simion a murit. Fostul preşedinte al Academiei Române avea 89 de ani

„România este mai săracă acum, după dispariție sopranei Mariana Nicolesco și a academicianului Eugen Simion. Oameni pe care i-am cunoscut, cu care am avut relații privilegiate, și a căror contribuție la promovarea culturii și identității României în lume a fost neprețuită.

Opera lor este una solidă și un exemplu de implicare în viața cetății, cu altruism și fără să aștepte recompense. Fiecare în felul său a fost un constructor, creator de școală. Moștenirea lor va continua să dăinuiască prin generozitatea cu care au transmis cunoștințele generațiilor ce vin în urma lor. Asta este esența patriotismului și a iubirii față de aproape.

A murit Mariana Nicolesco. Cea mai mare soprană a României s-a stins vineri, la 73 de ani

Transmit regretele mele pentru pierderea grea suferită lui Radu Varia, și familiei Marianei Nicolesco, precum și familiei și celor apropiați lui Eugen Simion. Dumnezei să-i odihnească în pace!”, scrie Ion Iliescu pe blog.