Ion Iliescu, de acord cu Geoană. Ar fi nevoie de un Congres extraordinar

Ion Iliescu nu îl contrazice pe Mircea Geoană. Un congres extraordinar al PSD este "recomandabil" pentru a mobiliza partidul, după scandalurile care au măcinat în ultima vreme formaţiunea condusă de Victor Ponta.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 10:22
Ion Iliescu, de acord cu Geoană. Ar fi nevoie de un Congres extraordinar

Preşedintele de onoare al PSD a declarat, pentru Gândul, că organizarea unui Congres extraordinar înaintea alegerilor locale şi parlamentare ar fi „chiar recomandabil” pentru a da o linie partidului.

Ion Iliescu a spus că oferta social-democraţilor trebuie reactualizată, iar forul care poate da un semnal ar fi Congresul.

Uneori este chiar recomandabil ca înainte de confruntări electorale poate fi chiar util un Congres care să dea o linie partidului, dar lucrurile nu trebuie făcute pe picior. După Anul Nou ar trebui să reactualizăm puternic oferta PSD. Dacă ar fi un Congres ar trebui să fie după Anul nou, acum sunt multe probleme aglomerate la final de an.”, a precizat preşedintele de onoare al PSD.

Fostul preşedinte a susţinut că Congresul Extraordinar este suveran şi că el va decide dacă în cadrul său vor avea loc alegeri şi pentru echipa de conducere a partidului.

„Au apărut disputele acestea interne care au creat confuzie, în partid este perioada aceasta cu stabilirea candidaţilor pentru alegerile locale. După ce vom trece de această fază, vom judeca dacă vom face un Congres. Congresul poate fi un element mobilizator pentru partid”, a adăugat Iliescu.

Preşedintele de onoare a spus că partidul suferă la capitolul organizare şi că trebuie să înceteze certurile interne. „Să ne concentrăm toată forţa spre anul electoral şi o mobilizare a oamenilor în jurul unor obiective foarte precise”, a susţinut preşedintele de onoare.

Ion Iliescu a spus că „va fi o sugestie” pentru organizarea Congresului Extraordinar care va fi analizată în structurile de partid.