Ion Iliescu: Discursul Regelui, constructiv şi util

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat marţi că nu s-a considerat niciodată un duşman politic al Regelui Mihai şi a apreciat discursul susţinut de fostul suveran în Parlamentul României.

RomaniaTV.net
25 oct. 2011, 13:06
Ion Iliescu: Discursul Regelui, constructiv şi util

Ion Iliescu a declarat marţi că discursul Regelui Mihai din Parlament a fost constructiv şi util şi a comentat absenţa de la şedinţa solemnă a unor oficialităţi, afirmând că fiecare îşi judecă cum crede mai bine paşii.

„Discursul a fost constructiv şi util”, a spus Ion Iliescu, arătând că acest moment era util şi necesar.

El a spus că niciodată nu a fost duşmanul politic al Regelui Mihai şi a explicat că el a făcut un act de reconciliere cu Regele şi cu Casa Regală.

„Am făcut un act fundamental de reconciliere cu Regele şi Casa Regală de intrare în normalitate, normalitate care s-a reflectat şi prin acest moment care era util şi necesar”, a afirmat Iliescu.

El a adăugat că punerea în aplicare a mesajului de solidaritate al Regelui Mihai ţine de maturitatea societăţii şi a forţelor politice.

„Din păcate, noi în loc să progresăm, am regresat. Anii ’90 au fost ani de mare încordare, însă nu lipsiţi de dialog. Simbolurile acestei confruntări în anii ’90 erau doi – eu şi domnul Coposu, care ne aflam într-o contradicţie permanentă, dar ne respectam reciproc şi totdeauna găseam calea contractelor, înţelegerii, dialogurilor”, a precizat fostul şef de stat.