Ion Iliescu, după ce Oliviu Gherman a murit. "Am aflat cu profund regret vestea morţii. I-am apreciat întotdeauna calmul"

Publicat: Marţi, 11 August 2020 14:02 // Actualizat: Marţi, 11 August 2020 14:12 // Sursa: romaniatv.net

Ion Iliescu a declarat că a aflat cu profund regret vestea morţii lui Oliviu Gherman, fost preşedinte al Senatului şi al FDSN. Fostul preşedinte al României a precizat că a lucrat cu Gherman aproape 20 de ani pentru a construi şi a consolida un partid de stânga şi a apreciat mereu calmul şi deschiderea acestuia spre dialog.

"Am aflat cu profund regret vestea morţii lui Oliviu Gherman, fost preşedinte al Senatului şi al FDSN, om politic de înaltă ţinută morală, om de stânga, cu principii de la care nu a abdicat. Membru al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, a contribuit la definirea viitorului democratic al României ieşite din comunismul ceauşist", a precizat Ion Iliescu pe blogul personal.

Fostul preşedinte a amintit despre contribuţia adusă de Oliviu Gherman.

"Am lucrat împreună aproape două decenii pentru construirea şi consolidarea unui partid de stânga, social-democrat, în România, un partid care să ducă mai departe valorile şi idealurile Revoluţiei Române. A contribuit, în funcţiile de reprezentare pe care le-a deţinut, la definirea cadrului constituţional şi la adoptarea noului cadru legal, care să permită revenirea României în concertul naţiunilor europene, şi apoi integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană şi în NATO. Este unul dintre politicienii care au contribuit decisiv la succesul Consensului de la Snagov, care a pregătit România pentru aderarea la Uniunea Europeană", a completat Iliescu, conform News.ro.

Ion Iliescu a precizat că i-a apreciat mereu "calmul şi deschiderea spre dialog, felul în care ştia să-şi asculte interlocutorii".

"Om de ştiinţă, fizician, profesor universitar, a adus în politică ceva din rigoarea, dar şi din deschiderea spre nou, specifice domeniului în care s-a format şi afirmat profesional. A fost un exemplu pentru o întreagă generaţie de oameni de stânga, care au găsit în Oliviu Gherman un model şi un sprijin. Am pierdut un prieten şi un camarad în efortul nostru de reconstrucţie democratică a României, pentru modernizarea ei, pentru afirmarea stângii moderne într-o ţară care se confruntă şi acum cu sărăcia şi cu inechităţile economice şi sociale. Dumnezeu să-l odihnească! Transmit sincerele mele condoleanţe familiei lui Oliviu Gherman", a conchis Ion Iliescu, pentru sursa citată.

Oliviu Gherman a decedat la vârsta de 90 de ani, anunţul fiind făcut marţi de fostul premier Adrian Năstase pe blogul personal.

Oliviu Gherman a murit! Fostul preşedinte al Senatului s-a stins la 90 de ani

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ion Iliescu Oliviu Gherman Oliviu Gherman a murit
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H