ION ILIESCU: „Eu sunt mai A COTE puţin, sunt pensionar”. Ce spune despre demisia lui Dragnea

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, că el nu vrea să comenteze prea mult evenimentele politice la zi, pentru că el este "mai à côté puţin". Totuşi, Iliescu a arătat că este "o stupizenie" condamnarea lui Liviu Dragnea în Dosarul referendumului, iar decizia acestuia de a se retrage "are un temei".

20 mai 2015, 11:59
ION ILIESCU: „Eu sunt mai A COTE puţin, sunt pensionar”. Ce spune despre demisia lui Dragnea

Ion Iliescu, presedinte de onoare al PSD, spune că el nu mai este implicat activ în viaţa de partid. 

„Nu ma intrebati de probleme curente, nici din partid si nici din alta parte. E sunt mai à côté  puţin, ca pensionar. (…) Adica nu mai sunt implicat nemijlocit. Vocea e una si a fi activ este altcvea. M-am retras, am 85 de ani, este o generatie noua, sunt presedinte onorific, păstrez şi legături umane şi sentimentale şi politice cu partidul. Nu m-am îndepartat”, a declarat Iliescu.

Întrebat ce părere are totuşi despre demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte executiv, Iliesuc a arătat că este „un moment delicat pentru el si decizia lui de a se retrage are un temei”.

Nu i se pot reprosa foarte multe.  De ce exista partide si care este rolul si misiunea partidului în orice competiţie electorală? Sa mobilizeze electoratul. Ce a facut el, ca lider al partidului? A militat pentru a mobiliza electoratul la referendum. I se poate reproşa aşa ceva unui lider politic? Asta este stupizenia acestei decizii. Nu vreau sa dau caracterizari, dar cred că este stupid sa dezaprobi un lider politic că militeaza pentru mobilizarea electroatului.”, a explicat Iliescu. 

CITEŞTE ŞI Victor Ponta, despre „NAŞUL Dragnea”: Nici nu ştiu dacă să râd sau să plâng când aud atâţia PROŞTI