Ion Iliescu, internat la spitalul Elias

Preşedintele de onoare al PSD, fostul şef al statului Ion Iliescu, este internat la Spitalul Elias din Capitală, după ce i s-a făcut rău în cursul zilei de miercuri. Iliescu a fost vizitat la spital joi dimineaţă de primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Fostul preşedinte al României va fi supus unei investigaţii endoscopice, au anunţat medicii.

RomaniaTV.net
23 nov. 2011, 20:58
Ion Iliescu, internat la spitalul Elias

Ion Iliescu a fost internat miercuri după-amiază la spitalul Elias după ce a acuzat dureri abdominale, informează RTV.

Joi, fostul preşedinte va fi supus unei investigaţii endoscopice.

Directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta, a declarat joi dimineaţa că starea fostului şef al statului este bună şi că acesta fusese de mult pregătit pentru un control de rutină.

„Domnul Iliescu vine periodic la spital pentru un control de rutină. Nu trebuie asociată agitaţia ultimelor zile cu starea acestuia, întrucât el fusese programat pentru acest control cu mai mult timp înainte. Starea pacientului este bună”, a precizat Dana Safta pentru Mediafax.

Aceasta a menţionat că fostului preşedinte îi vor fi făcute investigaţiile uzuale.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat că l-a sunat pe Ion Iliescu şi a anunţat că va merge în cursul zilei de joi la spitalul Elias pentru a-l vizita pe preşedintele de onoare al partidului.

„L-am sunat şi sper să fie în condiţii bune, o să-l văd azi. Veştile mele sunt bune. Nu sunt medic, spre deosebire de domnul Oprescu şi nu pot decât să iau ca atare asemenea veşti. Sunt convins şi sper ca domnia sa să fie bine într-un timp cât mai scurt”, a spus Ponta.

Ion Iliescu a participat, marţi, la şedinţa CExN al PSD, unde s-a decis excluderea lui Mircea Geoană din partid. Potrivit unor surse, în cadrul şedinţei liderii PSD au avut schimburi de replici dure, protagonişti fiind inclusiv Ion Iliescu şi Mircea Geoană.

După şedinţă, Mircea Geoană a declarat că Ion Iliescu este „piaza rea” a partidului, că formaţiunrea nu va putea fi reformată câtă vreme fostul preşedinte al PSD va avea influenţă în partid. Geoană a mai vorbit despre „ranchiuna” pe care Ion Iliescu o are faţă de orice lider al PSD.

La rândul său, Ion Iliescu l-a acuzat pe Geoană de „obrăznicie”.

Ion Iliescu a fost operat, în mai 2005, atunci fiindu-i montate stenturi, după ce avut un puseu de tensiune pe fondul unei hipertensiuni mai vechi şi a unei cardiopatii ischemice cunoscute. Intervenţia a fost realizată în 18 mai 2005, iar Iliescu a rămas atunci în spital până aproape de sfârşitul lunii, din cauza unor dureri în piept, apărute la câteva zile după montarea stenturilor.