Ion Iliescu rămâne internat la Terapie Intensivă, la Institutul C.C Iliescu. Date de ultima oră despre starea de sănătate

Noi informaţii despre starea de sănătate a fostului preşedinte Ion Iliescu. Acesta va mai rămâne internat şi marţi în secţia de Terapie Intersivă, urmând ca miercuri să fie mutat pe secţia de cardiologie, potrivit unor surse citate de România TV.

RomaniaTV.net
02 apr. 2019, 07:54
Ion Iliescu rămâne internat la Terapie Intensivă, la Institutul C.C Iliescu. Date de ultima oră despre starea de sănătate

„Am aflat de la medici că totul a decurs bine şi că nu sunt probleme. Se anticipa să fie totul bine, acolo la C.C. Iliescu sunt specialiști. Așteptăm vești mai noi în jurul orei 14 şi sperăm să şi vorbim la telefon cu preşedintele Ion Iliescu în această după-amiază. Nu am vorbit aseară, când am aflat era deja în salvare pe drum între Spitalul Elias şi Institutul CC Iliescu împreună cu soţia şi aghiotantul. A vorbit Mirela (soţia lui Dan Iosif) cu Sorin Oprescu, cu medici de acolo care ne-au ţinut tot timpul la curent, abia în această după-amiază voi încerca să vorbesc personal cu dânsul. Ultima oară am vorbit cu el în weekend. Era ca de obicei, nimic special, noi vorbim destul de des. (…) Chiar primim sfaturi şi de foarte multe ori este un atent analist şi urmăreşte toate posturile de televiziune, este prins în jocul astă politic şi de foarte multe ori ne-a dat şi sugestii foarte bune. Ultima dată când am vorbit nu avea această problemă, se pare că a răcit undeva în weekend şi la vârst domniei sale i-a afectat ceva pe lângă inima şi a necesitat această operaţie. Ieri eram îngrijoraţi pentru că foarte mulţi medici spuneau că la vârsta sa înaintată este dificilă o astfel de operaţie”, a declarat Codrin Ștefănescu, la Parlament.

Ion Iliescu a fost internat, luni, la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din cauza unor probleme cardiace. Diagnosticul medicilor a fost pericardită hemoragică. Fostul preşedinte Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a fost operat în aceeaşi zi.

„În după-amiaza zilei de 1 aprilie, domnul Ion Iliescu, fost preşedinte al României, a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ‘Prof. C.C. Iliescu’ cu diagnosticul de pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă. După evaluare şi pregătire preoperatorie pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezultat final foarte bun”, precizează reprezentanţii spitalului, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în prezent Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie imediată în secţia ATI a institutului, este stabil şi „în afara unui pericol iminent”.