Iliescu, după verificările de la spital: Totul e în ordine. Mă simt bine. Se vede, nu?

Ion Iliescu a făcut marţi şi miercuri două controale la Spitalul Elias, verificările fiind normale în condiţiile în care fostul şef de stat a avut parte în primăvară de o intervenţie chirurgicală la colon. Preşedintele de onoare al PSD a precizat că a fost supus unor teste la inimă şi la abdomen, adăugând că se simte bine.

RomaniaTV.net
14 nov. 2012, 07:30
Iliescu, după verificările de la spital: Totul e în ordine. Mă simt bine. Se vede, nu?

UPDATE 10:15 Ion Iliescu a părăsit Spitalul Elias declarând că se simte bine. Fostul şef al statului a precizat că vizita medicală a avut ca scop verificarea stării sănătăţii în condiţiile în care Iliescu a avut în acest an o intervenţie chirurgicală la colon.

„Mă simt bine. Se vede, nu?”, a spus Iliescu, explicând că verificările au fost programate din timp:

„Sunt controale sistematice. Am avut în primăvară o intervenţie chiruricală, am scos nişte polipi de pe colon. Colonoscopia presupune controale. Se intră pe colon şi cu două zile înainte trebuie curăţat. Am făcut un control general pentru toată zona abdominală şi control cardiac. Periodic trebuie să fac. Acum, gata, am terminat. Totul e în ordine. Am regim normal”.

UPDATE 09:40 Ion Iliescu s-a prezentat din nou la Spitalul Elias, miercuri dimineaţă, pentru mai multe investigaţii medicale.

Safta a precizat că Iliescu nu este internat în spital şi că nu are probleme.

Fostul preşedinte a suferit la începutul acestui an, în ianuarie, o operaţie pentru un polip la colon, la Spitalul Elias, iar în aprilie a avut un puseu de tensiune, însă analizele efectuate au fost în regulă.

Ion Iliescu a mai fost internat la Spitalul Elias din Capitală şi în 24 noiembrie 2011, unde i-au fost făcute analize, medicii constatând că nu are probleme majore de sănătate. Fostul preşedinte a fost externat în ziua următoare, el scriind pe blog că se simte bine şi că a avut „o indispoziţie digestivă”.

Ion Iliescu a fost operat, în mai 2005, atunci fiindu-i montate stenturi, după ce avut un puseu de tensiune pe fondul unei hipertensiuni mai vechi şi a unei cardiopatii ischemice cunoscute. Intervenţia a fost realizată în 18 mai 2005, iar Iliescu a rămas atunci în spital până aproape de sfârşitul lunii, din cauza unor dureri în piept, apărute la câteva zile după montarea stenturilor.

Totodată, în 1994, Ion Iliescu a fost operat de colecist, la Spitalul Elias.