Ion Iliescu: SPP, o instituţie în slujba statului român, nu a liderilor politici cu mandate limitate

Publicat: Vineri, 04 Mai 2018 20:17 // Actualizat: Vineri, 04 Mai 2018 20:17 // Sursa: romaniatv.net

Serviciul de Protecţie şi Pază este în slujba statului român, nu în slujba unui lider politic sau a altuia, care au mandate limitate, iar activitatea nu trebuie şi nu are de ce să fie legată de ciclurile electorale, pentru că SPP trebuie să îşi îndeplinească misiunile încredinţate de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, spune fostul preşedinte Ion Iliescu, lider de onoare al PSD.

Ion ILiescu a transmis vineri, pe blogul său, un mesaj cu prilejul Zilei SPP.

"Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez dumneavoastră, într-un moment aniversar, cu prilejul Zilei Serviciului de Protecţie şi Pază. Un serviciu care are deja o tradiţie şi a făcut, nu o dată, dovada capacităţii sale de a răspunde misiunilor care îi sunt încredinţate, atât în plan intern, cât şi în plan extern. SPP a evoluat, şi-a adaptat metodele şi mijloacele de pregătire a luptătorilor şi pe cele de operare la un mediu de securitate în schimbare, cu exigenţe sporite şi cu ameninţări mereu mai variate. În ceea ce mă priveşte, după experienţa pe care o am în relaţia cu instituţia, apreciez în mod special faptul că ea s-a comportat ireproşabil în toţi aceşti ani, îndeplinindu-şi sarcinile fixate prin lege cu profesionalism şi abnegaţie, indiferent de contextul politic sau social. Activitatea serviciului a fost apreciată şi de partenerii noştri, fie că este vorba de oaspeţi ai statului român, fie că este vorba de responsabili politici şi ai ONU din străinătate, care au beneficiat de protecţia SPP", a scris Ion Iliescu.

Fostul preşedinte doreşte să creadă că, în contextul în care se impune discutarea legilor siguranţei naţionale, activitatea serviciului va fi apreciată cum se cuvine şi, prin noile prevederi, i se va oferi cadrul necesar valorificării experienţei pe care a acumulat-o în aceşti ani, prin munca angajaţilor săi.

"Serviciul de Protecţie şi Pază este în slujba statului român, nu în slujba unui lider politic sau a altuia, care au mandate limitate. Activitatea sa nu trebuie, nu are de ce să fie legată de ciclurile electorale. SPP trebuie să îşi îndeplinească misiunile încredinţate de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, organism colectiv de decizie, în care sunt reprezentaţi toţi cei care au responsabilităţi în domeniul siguranţei naţionale", a subliniat preşedintele de onoare al PSD, care transmite "felicitări şi cele mai sincere urări de bine cu ocazia Zilei Serviciului de Protecţie şi Pază".

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ion Iliescu SPP ziua spp
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 mai 15:20
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
CAND E CUM AU ZIS DNII CA S-AU INTAMPLAT CHIAR INSEAMNA CA TB SA FIE IMPREUNA; DAR NU DIN ALTE MOTIVE:
05 mai 13:59
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA ce se cheama ELENA
CUM TE CHEAMA CUM NU TE CHEAMA ASA SE CHEAMA-ELENA:
05 mai 13:00
Răspunde | Votează email 0 email
MARIE
A INTREBAT DACA AVEM HIV SI CICA PAI ASTA ARE MAMA CICA DA:::ARE:::CE ERA SA ZICA::::CE AU ZIS OAMENII::::PAI SA NE MEARGA DIN PLIN ATUNCI SI LA UNU SI LA DOI SI LA MARIA SI LA MARIE:
1
EUR
4.7509
RON
25 Mar
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H