Ion Iliescu a participat la discursul din Parlament al Regelui Mihai

Fostul şef de stat Ion Iliescu a participat, marţi dimineaţă, la discursul pe care Regele Mihai l-a susţinut în Parlament. De la discursul regelui au lipsit însă preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc.

RomaniaTV.net
24 oct. 2011, 20:27
Ion Iliescu a participat la discursul din Parlament al Regelui Mihai

Fostul preşedinte Ion Iliescu a asistat la discursul Regelui Mihai I în faţa Camerelor Reunite ale Parlamentului de marţi. La discurs au participat, de asemenea, parlamentari ai opoziţiei şi ai UDMR. De asemenea, în sală au venit şi parlamentari de la PDL.

Regele Mihai a venit marţi dimineaţă, în Parlament, pentru a rosti un discurs, primul în faţa forului legislativ după mai bine de 60 de ani. De la eveniment absentează, deşi au fost invitaţi, preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, patriarhul BOR şi alţi parlamentari ai Puterii.

La şedinţa solemnă a Parlamentului au fost invitaţi să participe preşedintele României, foşti şefi de stat, consilieri prezidenţiali, Guvernul, guvernatorul Băncii Naţionale a României, primarul Capitalei, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, arhiepiscopul Bisericii Romano-Catolice, directorii SRI, SIE, SPP, STS, Avocatul Poporului, preşedinţii Curţii Constituţionale, Consiliului Legislativ, Curţii de Conturi, ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, ai Consiliului Superior al Magistraturii, Academiei Române, Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, Asociaţiei Cavalerilor Ordinului „Mihai Viteazul”, membri ai corpului diplomatic.

Principesa Margareta a declarat, luni seară, la un eveniment caritabil organizat la Ateneul Român, că discursul pe care Regele Mihai îl va susţine, marţi, la Parlament, va dura aproximativ opt minute.