Ion Krech, fost director IT în Ministerul Justiţiei, a fost reţinut de DNA în acelaşi dosar cu Relu Fenechiu

Ion Krech, fost director IT în Ministerul Justiției, a fost reținut joi după-amiază de procurorii DNA Ploiești într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

RomaniaTV.net
23 iun. 2016, 15:30
Ion Krech, fost director IT în Ministerul Justiţiei, a fost reţinut de DNA în acelaşi dosar cu Relu Fenechiu

Ion Krech, care a fost audiat timp de mai multe ore de procurorii anticorupție, a fost scos încătușat din sediul DNA, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, scrie Agerpres.

Surse apropiate anchetei au declarat că Ionuț Krech ar fi primit drept mită câteva sute de mii de euro pentru a înlesni acordarea unui contract derulat de Ministerul Justiției către o firmă din domeniul IT.

În prezent, Krech ocupă o funcție de execuție în cadrul Direcției de implementare Proiecte cu finanțare de la Banca Mondială din Ministerul Justiției.

În același dosar, Relu Fenechiu a fost pus sub urmărire penală pentru trafic de influență în formă continuată și spălarea banilor. Procurorii spun că în perioada 2012-2014 Fenechiu, în calitate de deputat, a pretins și primit de la o firmă de software un procentaj de 15% din valoarea două contracte promovate de Ministerul Justiției și de o societate farmaceutică cu acționar majoritar Ministerul Sănătății, banii fiind primiți pentru sprijinul promis și acordat.

Citeşte şi Fostul ministru Relu Fenechiu, URMĂRIT PENAL într-un nou dosar. A primit 620.000 de euro de la o firmă de software