Deputatul Ion Stan a DEMISIONAT din PSD VIDEO

După somaţia lui Victor Ponta, deputatul Ion Stan şi-a dat demisia din PSD. Decizia lui Stan vine la scurt timp după votul din plenul Camerei Deputaţilor prin care a fost respinsă cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului.

RomaniaTV.net
21 dec. 2012, 12:03
Deputatul Ion Stan a DEMISIONAT din PSD VIDEO

Ion Stan şi-a înaintat demisia la Organizaţia PSD Dâmboviţa, al cărui membru era.

Domnule preşedinte, subsemnatul Stan Ion membru al PSD din anul 1995 vă rog să luaţi notă de demisia mea definitivă, irevocabilă şi necondiţionată din Partidul Social Democrat pe care l-am slujit cu abnegaţie şi devotament timp de 17 ani obţinând de 4 ori mandat de parlamentar cu o largă majoritate„, scrie în demisia înaintată de Stan.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, după respingerea în plenul Camerei a ridicării imunităţii lui Ion Stan, că acesta nu mai poate face parte din PSD şi că soluţia, în urma votului deputaţilor, ar fi ca acesta să demisioneze din Parlament.

„Pentru obiectivul nostru, de integrare în structurile Schengen, este un rezultat rău al votului. Eu am votat pentru ridicarea imunităţii, dar decizia Parlamentului este clară. Tot ce pot face, din punct de vedere politic, este să-l informez pe domnul Stan că nu mai poate face parte din PSD sau din grupul parlamentar al PSD. Ar trebui să îşi dea demisia din partid, iar dacă asta nu se va întâmpla oricum îl va exclude organizaţia PSD Dâmboviţa. Soluţia ar fi să îşi dea demisia şi din Parlament, ca să nu se mai spună că se ascunde în spatele imunitatii. Îi cer în mod public acest lucru”, a spus Ponta.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, vineri, cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan.

Camera Deputaţilor a respins ridicarea imunităţii deputatului PSD Ion Stan cu 226 de voturi „împotrivă” şi 145 de voturi „pentru”. Votul a fost secret cu bile.