Ion Ţiriac a dat lovitura! Ridică 27 tronsoane de clădiri de 20 etaje, cu locuinţe, birouri, mall şi hotel în Bucureşti

Omul de afaceri Ion Țiriac a lansat primele detalii ale mega proiectului imobiliar pe care vrea să îl dezvolte în nordul Bucureştiului. Complexul prevede construcția a 27 de tronsoane de clădiri de până la 20 de etaje și va cuprinde locuințe, birouri, un mall și un hotel, în imediata vecinătate a centrului expozițional Romexpo.

RomaniaTV.net
02 iul. 2019, 07:27
Ion Ţiriac a dat lovitura! Ridică 27 tronsoane de clădiri de 20 etaje, cu locuinţe, birouri, mall şi hotel în Bucureşti

Date analizate de Profit.ro relevă că ansamblul ar urma să fie dezvoltat pe un teren format din trei loturi cu o suprafață cumulată de 6,9 hectare ce aparține companiei Auto Rom, unde Țiriac Auto are reprezentanțe și service-uri auto pentru Mercedes-Benz, Mitsubishi și Hyundai.

Planul Urbanistic Zonal prezentat de grupul lui Ion Țiriac nu a uitat de componenta auto, pentru care este rezervată o clădire cu spații de prezentare, comercializare auto și service cu șapte stații.

„Pentru început, interesul nostru este de a dezvolta un master plan care să se înscrie în direcțiile de dezvoltare pe care le vedem în zonă, astfel încât să pregătim terenul pentru viitor. Nu avem încă niște date certe”, a declarat, contactat de Profit.ro, Bogdan Cernescu, managing director al Țiriac Imobiliare, încă din luna ianuarie a acestui an.

Omul de afaceri a primit certificatul de urbanism încă din aprilie 2018, iar avizul de oportunitate, în decembrie 2018.

Zona Expoziției a atras, ca un magnet, o serie de milionari români precum Ion Țiriac, Iulian Dascălu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, George Copos, Nicolae Dumitru, Dan Șucu sau Valentin Vișoiu, care și-au anunțat intenția sau chiar au început să construiască aici sute de apartamente și clădiri de birouri.

Până la sfârșitul anului 2021, ar putea fi construiți aproximativ 156.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasă A și aproximativ 1.500 de locuințe noi, în cele patru proiecte care au primit deja autorizații de construire în zona Expoziției, conform unei analize realizate recent de compania imobiliară ESOP Consulting. La acestea se vor adăuga proiecte mixte aflate în fază de planificare și tatonare a pieței, pe terenuri cumpărate deja de dezvoltatori, care ar mai putea aduce încă 100.000 metri pătrați de birouri și alte peste 1.000-1.500 locuințe, în următorii 5-10 ani.