Ion Ţiriac a pierdut toţi banii. Cine a pus mâna pe întreaga avere, estimată la 2,1 miliarde USD

Ion Țiriac, un nume de referință în lumea tenisului și a afacerilor, a surprins pe mulți prin declarația recentă în care a afirmat că și-a donat întreaga avere. O figură recunoscută în topul miliardarilor, acesta şi-a dedicat o mare parte din cariera sa pentru construirea unei averi impresionante.

14 mart. 2024, 16:27
Ion Ţiriac a pierdut toţi banii. Cine a pus mâna pe întreaga avere, estimată la 2,1 miliarde USD
Ion Ţiriac a pierdut toţi banii. Cine a pus mâna pe întreaga avere, estimată la 2,1 miliarde USD

Ion Ţiriac a pierdut toţi banii. Într-un interviu recent Ion Țiriac a mărturisit că momentul în care s-a simțit cu adevărat bogat a fost atunci când a fost în stare să ignore prețurile la restaurant. Apoi, într-o mișcare surprinzătoare, a anunțat că și-a direcționat întreaga avere către Fundația Ion Țiriac, cu un simț al împlinirii și al dăruirii.

„V-am spus, am devenit bogat în ziua în care am intrat în restaurant și nu m-am uitat la prețul restaurantului, cât costă când plec cu nota. Nu sunt bogat, am dat totul Fundației și cu plăcere. Și ce fac eu astăzi fac numai că am avut mai mult noroc decât alții”, a declarat Ion Țiriac pentru GSP.

Citeşte şi: Interlop din Argeş, prieten cu Adrian Mutu, ridicat de mascaţi în timp ce se spovedea în biserică. Urma să facă nuntă cu fiica fostei sale iubite, iar naşă e Anamaria Prodan

Fundația Ion Țiriac devine beneficiara principală a generozității fostului tenismen. Potrivit informațiilor publicate de Forbes, Ion Țiriac a acumulat o avere considerabilă de aproximativ 2,1 miliarde de dolari, iar acum acești bani vor fi canalizați către proiectele sociale și de mediu ale fundației. De-a lungul anilor, Fundația Ion Țiriac a susținut o varietate de inițiative caritabile și ecologice, inclusiv cămine pentru copii, azile de bătrâni, susținere pentru sportivi, educație, sănătate și acțiuni de mediu.

Citeşte şi: Cum arată aparatul care a scăpat-o pe Simona Halep de suspendarea-record. Costă 600.000 de euro

În lumina acestei decizii radicale, Ion Țiriac reconfirmă angajamentul său față de cauzele umanitare și de mediu. Cu o promisiune de a continua să direcționeze o parte semnificativă din profitul fundației către caritate și sprijin social, acesta demonstrează că generozitatea și responsabilitatea socială rămân elemente centrale ale filozofiei sale de viață.

„Nu vă voi spune cât şi ce vom mai face, însă cel puţin 25% din profitul nostru, după ce plătim toate taxele, merge către caritate sau ajutoare şi aşa va fi cât trăieşte Fundaţia”, a mai declarat Ion Țiriac.