Ion Țiriac anunţă revenirea Simonei Halep în tenis. Ce se întâmplă acum cu fostul lider WTA

Ion Țiriac susţine că este tot mai posibilă o revenire a Simonei Halep în sezonul pe zgură care va începe în aprilie. Românca este suspendată în continuare provizoriu pentru dopaj.

29 mart. 2023, 20:22
Ion Țiriac anunţă revenirea Simonei Halep în tenis. Ce se întâmplă acum cu fostul lider WTA
Ion Țiriac anunţă revenirea Simonei Halep în tenis. Ce se întâmplă acum cu fostul lider WTA

Ion Țiriac anunţă revenirea Simonei Halep în tenis. „Că e Roland Garros sau Roma, doare rău, dar să nu crezi că fata asta dacă joacă – și mi se pare că joacă, vine și la Stejarii, la pregătire fizică, la toate treburile – însă e greu să spui. Nu are turnee, nu are seturi jucate, nu are competiție. Unde începe și până unde ajunge, nu știu”, a declarat Ion Ţiriac.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din 2022. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022. În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

Citeşte şi: Darren Cahill, dezvăluire uluitoare despre Simona Halep în plin scandal de dopaj. „Era cel mai mare duşman al ei!”

Altfel, Ion Țiriac nu crede că tenisul românesc are viitor, întrucât a fost afectat sever de acțiunile Ministerului Tineretului și Sportului. Fostul președinte al Federației Române de Tenis crede că generația Simonei Halep și a Soranei Cîrstea nu va fi urmată de o alta care să aducă rezultate impresionante în palmaresul sportului românesc.

„Cred că guvernul a greșit o dată bine, când a spus că 20% din banii de impozite puteți să îi dați cui vrei, că e sport, religie sau școală. 20% din toți banii de impozit se pot da în activități sportive. A cui e datoria, a Ministerului Învățământului? A COSR-ului? A Ministerului Tineretului și Sportului? Uite ce se întâmplă acolo: au nenorocit tenisul complet, din ambițiile ridicole ale unui paranoic. Toate treburile ăstea duc la două-trei generații lipsă. Tenisul s-a terminat, vă spun eu acum, din păcate. Toate fetele acestea vin de la acele zeci de turnee – 35, cred – care erau pe vremea lui Năstase, când am violat Federația Internațională, le-am furat toate turneele, să le avem noi. Atunci au crescut. Talente avem și acum, și excepții”, a declarat Ion Țiriac.

Citeşte şi: Simona Halep, părăsită de bărbatul care a însoţit-o în vacanţa de la Dubai. Acesta a ales o rusoaică!