Ion Ţiriac, al treilea cel mai bogat român. Mărturisiri despre cel mai mare regret şi pasiunea la care nu renunţă nici acum la 82 de ani

Ion Țiriac (82 de ani), plasat de revista Capital pe locul trei în topul celor mai bogați români, nu se poate considera împlinit pe toate planurile. El a vorbit în revista pasionaților de Porsche și despre marele lui hobby, vânătoarea.

22 dec. 2021, 09:05
Ion Ţiriac, al treilea cel mai bogat român. Mărturisiri despre cel mai mare regret şi pasiunea la care nu renunţă nici acum la 82 de ani

Ion Țiriac (82 de ani), al treilea cel mai bogat român după ultimele estimări, a mărturisit că singurul lucru pe care-l regretă este că nu și-a putut întemeia o familie.

„Nu i-aș putea spune nimic pentru că sunt epoci cu totul diferite. Până și Ilie Năstase, care e cu șapte ani mai mic decât mine, a trăit altfel. Eu sunt băiatul că războiul. Am trăit războiul cu tot ce a însemnat, bombe, avioane. Și am trăit și prin anii 1950, care au fost ani grei, din toate punctele de vedere. Dar lucrurile au mers mai departe și nu pot regreta nimic.

Singurul lucru pe care totuși pot spune că îl regret este că nu mi-am putut face o familie adevărată. Să merg la serviciu la 8 dimineața, să termin la 17, să am 20 de copii care să alerge în jurul meu și așa mai departe. Pentru că eu am fost tot timpul cu mai puțin talent și cu mai multă muncă.

Citeşte şi: La Ioana Ţiriac, Moş Crăciun nu intră pe horn, ci o aşteaptă în showroom. Ce maşină va primi fiica miliardarului de sărbători

Am încercat întotdeauna să fiu un pic mai bun mâine decât azi. Și asta, la un moment dat, preia controlul asupra ta. Și asta înseamnă că nu îți poți împărți timpul”, a mărturisit Ion Ţiriac, pentru revista pasionaţilor de Porsche.

Ion Ţiriac a fost căsătorit o singură dată. Erika Braedt, o handbalistă la Ştiinta Bucureşti, mai mică cu cinci ani decât el, a fost singura cu care a ajuns în faţa ofiţerului Stării civile. Cei doi s-au casatorit in 1963, cand ea avea 19 ani, iar Tiriac – 23. S-au căsătorit intre doua turnee de tenis si inaintea participarii la Jocurile Olimpice de Iarna de la Innsbruck. Cei doi s-au s-au despărţit în 1965.

Ion Ţiriac are trei copii din relaţii diferite. Este vorba despre Ion-Alexandru, Mihai-Karim si Ioana. Mama lui Ion Alexandru este un fost top model american – Mikette von Issenberg, iar Mihai-Karim si Ioana Natalia sunt copiii rezultaţi din relaţia cu jurnalista egipteancă Sophye Ayad.

Citeşte şi: Ion Alexandru Ţiriac, prima imagine alături de cei doi copii ai săi. „Voi dați sens vieții mele” FOTO

Ion Ţiriac a vorbit și despre marele lui hobby, vânătoarea.

„Încă de acum 65 de ani, tot ce fac este să călătoresc. În afară de această perioadă pe care o trăim acum, rareori am dormit mai mult de șapte zile în același pat. Ce înseamnă călătoria? Înseamnă să mergi în locuri de necesitate sau de plăcere. În general, am fost locuri de necesitate.

În ultima vreme, din când în când, mi-am permis să călătoresc de plăcere. Dar plăcerile mele încep de unde începe pasiunea mea. De exemplu, plăcerea mea de a vâna. Am fost de peste 40 de ori în Africa. Sunt 40 de ani în care am fost în Africa cel puțin o dată pe an. Chiar si acum. Această pandemie m-a prins în Namibia.

Am petrecut acolo o lună, în loc de cele zece zile pe care le plănuisem. Africa pentru mine este o himeră pe care o iau și o întorc pe toate fețele.

Pe de altă parte, după standardele actuale, Jules Verne a fost un pitic care a călătorit pe Pământ în 80 de zile. Astăzi poți călători în jurul globului în 24 de ore. Nu știm cât de mult ne va încetini această pandemie, dar călătoriile înseamnă libertate. Și astăzi ne bucurăm că ne face plăcere să călătorim practic oriunde”, a mai povestit Ion Ţiriac.