Ion Ţiriac are soluţia pentru încheierea războiului din Ucraina. „Dacă aș fi împăratul Europei, asta aș face!”

Ion Țiriac (83 de ani) a comentat situația tensionată din Ucraina, unde armata rusă a bombardat intens în ultimele zile în zona centralei nucleare de la Zaporojie. Miliardarul susţine că ştie care este soluţia pentru încheierea războiului.

10 aug. 2022, 08:41
Ion Ţiriac are soluţia pentru încheierea războiului din Ucraina. „Dacă aș fi împăratul Europei, asta aș face!”
Ion Ţiriac are soluţia pentru încheierea războiului din Ucraina

Ion Ţiriac are soluţia pentru încheierea războiului din Ucraina. „Războiul, în secolul ăsta, nu-și are locul. Nu-și are locul pentru că, ferească Dumnezeu, să găsești pe cineva care să apese butonul (gesticulează, făcând referire la amenințarea nucleară). Nu Rusia, nu Statele Unite, nu Germania, nu Franța. Nu, ci un nebun, undeva. Asta nu ne trebuie nouă! Ferească Dumnezeu, în fiecare zi vedem un soldat rus mort, un soldat ucrainean mort. Orice mort e mult prea mult, dar uită-te ce se întâmplă din punct de vedere economic”, a declarat Ion Ţiriac la GSP.

Alertă maximă: la Zaporojie sunt stocate 1.200 de tone de combustibil nuclear. Centrala nucleară a fost ocupată de trupele ruse

„Uite cum aceste sancțiuni pe care le-am tot făcut se întorc la noi! Războiul ăsta ar trebui, într-un fel sau altul, să se termine mâine. Eu, dacă aș fi împăratul Europei, aș aduna toate națiunile, aș pune toți președinții la masă. „Vă rog frumos, ia veniți la masă. Haideți să stăm aici, cum o rezolvăm?”. Altfel, ieșim afară din context. Eu sunt atât de bătrân încât am trăit Al Doilea Război Mondial. Îmi aduc aminte de bombe… uite ce se întâmplă acum, ne e frică de centrala aia care e nepăzită bine. Să sperăm că se termină repede”, a mai spus miliardarul român.

Reactor al centralei nuleare de la Zaporojie, oprit după atacuri cu bombe. Ruşii şi ucrainenii se acuză reciproc. Reacţia lui Zelenski

Declaraţiile lui Ion Ţiriac vin în contextul în care un oficial ucrainean a anunţat că la centrala nucleară din Zaporojie din sudul Ucrainei şi care se află sub controlul trupelor ruse sunt stocate, în prezent, aproximativ 1.200 de tone de combustibil nuclear, iar manipularea defectuoasă a acestuia ar putea provoca un dezastru ce ar afecta ambele ţări. Situaţia la centrala nucleară este periculoasă şi tensionată din martie 2022, când ruşii au deschis pentru prima dată focul asupra reactorului nr. 3.