Ion Ţiriac construieşte în Prahova un imens parc fotovoltaic cu bani din PNRR

O firmă controlată de Ion Țiriac a demarat licitația pentru construcția unui parc fotovoltaic de 6,7 MW, cu finanțare din PNRR, la Păulești. Viitorul parc fotovoltaic de 6,7 MW ar urma să fie construit pe o suprafață de circa 10 hectare.

26 feb. 2024, 08:23
Ion Ţiriac construieşte în Prahova un imens parc fotovoltaic cu bani din PNRR

Proiectul „Capacitate nouă de producție energie electrică din energie solară” figurează pe lista proiectelor depuse în cadrul apelului PNRR postat pe site-ul Ministerului Energiei.

Potrivit Economica.net, „este vorba despre un proiect de parc fotovoltaic de 6,7 MW care ar urma să fie construit în localitatea Păulești din județul Prahova, pe o suprafață de circa 10 hectare”.

„Proiectul are un buget de 27 de milioane de lei, care nu poate fi suplimentat, iar construcția parcului, care include și teste și pregătirea personalului trebuie să fie finalizată cel mai târziu la 30 noiembrie 2024”, precizează sursa citată.

Citeşte şi: Poplaca, repusă pe hartă şi în afaceri după ce a făcut carieră în film. Cum să faci bani din ciupercăria champignon

Potrivit Termene.ro, Blue Sand Investment este o companie deținută 100% de o companie din Cipru, Weybridge Holdings Limited, care este controlată de Ion Țiriac, potrivit relatărilor din presă, de altfel și adresa de e-mail a companiei este  [email protected].

Țiriac nu este de altfel la primul său proiect din regenerabil. În 2013, prin aceeași companie, Blue Sand Investment, omul de afaceri a finalizat un proiect solar în valoare de 13,6 milioane de euro, de 8 MW situat chiar în aceealși localitate: comuna Păuleşti, judeţul Prahova.

Citeşte şi: DOCUMENT Taxe notariale 2024. Cât costă o cerere de divorţ, o procură sau autentificarea unui testament. Lista noua de preţuri