Ion Ţiriac, declaraţii incredibile: „Ce înseamnă un milion de dolari?”

Ion Ţiriac este de părere că Simona Halep are toate calităţile pentru a ajunge o jucătoare de top.

RomaniaTV.net
02 nov. 2013, 11:17
Ion Ţiriac, declaraţii incredibile: „Ce înseamnă un milion de dolari?”

Fostul jucător de tenis Ion Ţiriac a declarat că Simona Halep ar putea cîştiga un turneu de Grand Slam dacă va rămîne la fel de concentrată pe activitatea sportivă ca în acest an.

„Deocamdată, Simona Halep este doar o foarte bună jucătoare de tenis. Nu a cîştigat nici Wimbledon, nici Roland Garros, nici US Open. O să le cîştige? Este posibil, ba, mai mult, e şi probabil, dar dacă rămîne axată pe direcţia asta. Am mai văzut jucătoare care au venit în vîltoare şi după aia s-a terminat. Ei, se pare, ea nu se termină şi a venit într-un mod regulat, încet-încet”, a spus Ţiriac, potrivit Mediafax.

Ion Ţiriac este de părere că Simona Halep are toate calităţile pentru a ajunge o jucătoare de top. „Vă rog, lăsaţi-o în pace pe fătuca asta, lăsaţi-o în pace! Ea este o foarte mare mică jucătoare. Ea ca să concureze cu toate cele de 1,85, 1,87 cu fizicul şi viteza aia, ea trebuie să compenseze prin talent, prin muncă, prin acoperirea terenului în mod divers. Le are pe toate, dar dacă începe lumea să-i bage în cap o mie de prostii cu modă, cu treaba asta, cu nu ştiu ce… Uitaţi de primele zece şi lăsaţi-o liniştită, să-şi vadă de drumul pe care îl are în faţă sigur! Simona Halep să-şi vadă de treaba ei, iar presa din România, dacă cumva o citeşte, poate să o distrugă”, a adăugat Ţiriac.

Ion Ţiriac este de părere că Simona Halep nu a început încă să facă bani din tenis, deşi în acest an a cîştigat peste un milion de dolari din premii. „A câştigat un milion anul ăsta. Ce înseamnă un milion? 2,5 lei. Tiger Woods a făcut 86 de milioane de dolari în ultimele 12 luni, iar pe doi e Federer cu 82 de milioane. Vedetele din NBA, Formula 1, Ronaldo, Messi, sînt din a treia categorie. Tenisul e un sport cu mulţi bani şi vor fi şi mai mulţi, deoarece tenismenii au sindicat, şi ca să nu facă grevă, trebuie să creştem premiile cît ţine piaţa”, a completat fostul mare jucător.