Ion Ţiriac, anchetat în Spania. Primăria Madridului îl bănuieşte de afaceri necurate

Caja Magica, arena de 300 de milioane de euro în care Ion Ţiriac găzduieşte turneul de tenis de la Madrid, este considerată o investiţie nejustificată de jurnaliştii spanioli. Afacerile românului cu primăria Madridului fac acum obiectul anchetei, bănuindu-se că el a fost favorizat în afacerile sale, de fosta conducere a oraşului.

05 mart. 2013, 08:15
Ion Ţiriac, anchetat în Spania. Primăria Madridului îl bănuieşte de afaceri necurate

Actuala conducere a primăriei Madridului a declanşat o anchetă internă privind contractele semnate de Ion Ţiriac cu fosta administraţie al arenei Caja Madrid, din capitala Spaniei, şi investighează modul prin care omul de afaceri a pus mâna pe arena care a costat a fost construită cu aproape 300 de milioane de euro, din banii publici.

Jurnaliştii de la publicaţia Vozpopuli scriu că  Ion Tiriac era prieten cu fostul viceprimar al Madridului, Manuel Cobo, iar actualul edil, Ana Botella, crede că românul a fost astfel favorizat în afacerile sale. Dealtfel, directoarea de operaţiuni a Primăriei Madrid a fost suspendată din funcţie în acest caz, la sfârşitul anului trecut, aceasta fiind şi ea suspectată că l-ar fi ajutat pe Ion Ţiriac. În plus, Ion Ţiriac a ramas singurul chiriaş din Caja Magica, arenă care este folosită pentru sport doar o săptămână pe an, în timpul turneului de tenis pe care omul de afaceri îl organizează în capitala Spaniei.

Competiţia se bucură şi de o sposorizare generoasă din partea Consiliului Local Madrid, 34 de milioane de euro, până în anul 2021, iar jurnaliştii spanioli susţin că Ţiriac a câştigat 103 milioane de euro în ultimii trei ani, cu ajutorul Primăriei Madrid.