Ion Ţiriac i-a pus la punct pe nemţi. „V-am dat deoparte crenvuştii pe care îi mâncaţi zilnic. V-am învăţat să trăiţi”

Cornel Dinu, unul dintre apropiaţii lui Ion Ţiriac, scoate la iveală în cartea sa autobiografică "Misterele lui Mister" un episod care îl are în centru pe Ion Ţiriac, necunoscut până în prezent.

07 iun. 2020, 06:24
Ion Ţiriac i-a pus la punct pe nemţi. „V-am dat deoparte crenvuştii pe care îi mâncaţi zilnic. V-am învăţat să trăiţi”

Ion Ţiriac le-a predat nemţilor o lecţie de viaţă, iar episodul este explicat în amănunt în cartea Procurorului, ca fiind un interviu luat de germani românului.

Țiriac, devenit deja un om de succes în Germania, devenise managerul lui Boris Becker și preluase și turneul de la Stuttgart, dar și echipa de Cupa Davis. Potrivit evz.ro, „Procurorul” a redat în cartea sa un interviu pe care Țiriac l-a acordat atunci unui post german de televiziune. Reporterul i-a reproșat românului că a „distrus austeritatea modestă și productivă a lumii germane prin prețul și luxul lojelor introduse în sălile de tenis ale Cupei Davis”.

Citeşte şi Cornel Dinu, despre valizele cu bani date de Dinamo arbitrilor în cupele europene: „Practica era generală, Securitatea ne ajuta”

Da, este adevărat! Dar numai astfel v-am învățat să trăiți cu adevărat și să câștigați. Pentru că v-am dat deoparte crenvuștii și cartofii pe care-i mâncați zilnic peste tot și, aducând șampanie, caviar și tot luxul în lojile pe care le-am creat. V-am învățat să trăiți, dar și să prosperați. Pentru că acolo se întâlnesc cei din elita Germaniei, se cunosc, discută și pun la cale afaceri din care țara voastră are numai de câștigat„, a spus Țiriac, citat de Cornel Dinu.