Ion Ţiriac, luat în calcul de PDL la Primăria Capitalei

PDL Bucureşti a luat în calcul în aceste zile varianta ca omul de afaceri Ion Ţiriac să candideze la Primăria Capitalei, au declarat surse din partid pentru HotNews.ro.

RomaniaTV.net
30 mart. 2012, 16:18
Ion Ţiriac, luat în calcul de PDL la Primăria Capitalei

Hotnews citează însă şi alte surse care spun că, în urma şedinţei de vineri de la PDL Bucureşti, a rezultat că Silviu Prigoană, susţinut de Elena Udrea, rămâne mai departe opţiunea numărul unu. O decizie oficială n-a fost anunţată public. 

Ion Ţiriac n-a putut fi contactat pentru a comenta informaţia privind o eventuală candidatură la Primăria Capitalei din partea PDL.

Omul de afaceri Ion Tiriac (73) este unul dintre cei mai bogati romani, cu o avere estimata la 1,1 – 1, 2 miliarde de euro. Fostul mare tenismen, care a castigat in 1970 împreună cu Ilie Năstase turneul de la Roland Garros, face afaceri in domeniul bancar, auto si cel al transporturilor. Intre 1998 – 2004 a detinut functia de presedinte al Comitetului Olimplic Roman. Tiriac nu a mai fost implicat in politica.

Liderii PDL au vorbit, in cursul acestei saptamani, despre un candidat-surpriza.

„Avem candidat, nu se pune problema. Problema este pe care îl alegem. Nu vreau să destăinui care este candidatul PDL-ului. Se va decide zilele acestea, va fi o alianţă la nivel de municipiu. La momentul potrivit, vă asigur că acest personaj politic va fi o surpriză, una plăcută, care va face o figură foarte frumoasă în campanie, dar şi în bătălia cu Sorin Oprescu, actualul primar general”, a declarat, miercuri, Ioan Oltean, la TVR1.

Candidatura lui Prigoana a fost criticata de unii lideri PDL, ca Theodor Paleologu si Cristian Preda. In urma acestor critici, Prigoana a declarat ca nu mai candideaza din partea PDL, aratandu-se dispus sa negocieze cu alte partide.

Silviu Prigoana, candidatul sustinut initial de Elena Udrea, a declarat, în urmă cu o săptămână, pentru Mediafax, că nu mai candidează din partea PDL la alegerile pentru Bucureşti, fiind nemulţumit că „greii partidului” Teodor Baconschi, Cristian Preda şi Theodor Paleologu nu îl consideră „suficient de intelectual” ca să reprezinte partidul.