Ion Ţiriac mută turneul de la Madrid într-o altă capitală europeană. Magnatul s-a întâlnit deja cu primarul Berlinului

Ion Țiriac ar putea muta turneul de tenis pe care îl patroneză, de la Madrid la Berlin. ProSport scrie că miliardarul român poartă discuții în acest sens cu primarul Berlinului.

07 oct. 2020, 09:07
Ion Ţiriac mută turneul de la Madrid într-o altă capitală europeană. Magnatul s-a întâlnit deja cu primarul Berlinului

Ion Țiriac a avut marți o întâlnire cu Michael Muller, primarul orașului Berlin, negociind o posibilă mutare în capitala Germaniei a turneului pe care îl organizează la Madrid. Întâlnirea ar fi fost aranjată de ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, mai scrie ziarul. Ar fi o lovitură imensă pentru tenisul spaniol, ținând cont că turneul de categorie Masters/Premier Mandatory, unul dintre primele 10 ale lumii și al treilea din Europa ca valoare, are loc la Madrid încă din anul 2002.

Citeşte şi Ion Ţiriac, propunere şoc pentru Klaus Iohannis. „Pun 30 de milioane de euro pe masă!”

Ion Țiriac a oferit anul trecut premii totale de peste 14 milioane de euro, câte 7 milioane de euro în fiecare concurs, Halep fiind campioana edițiilor din 2016 și 2017. În 2020, turneul Mutua Madrid Open nu a mai avut loc, din cauza pandemiei, iar contractul cu Primăria din Madrid expiră anul viitor. Dacă oferta făcută de Primăria Berlinui va fi mai avantajoasă, turneul de tenis se va desfășura în Germania, cel mai probabil în aceeași perioadă a anului ca și până acum – prima parte a lunii mai.