Ion Ţiriac, propunere şoc pentru Klaus Iohannis. „Pun 30 de milioane de euro pe masă!”

Ion Țiriac a anunţat că e dispus să dea 30 de milioane de euro pentru o nouă Sală Polivalentă în București și un nou stadion Dinamo, cu condiția ca Guvernul României să pună tot atât și construcția să se facă după planurile alese de miliardar.

22 sept. 2020, 05:50
Ion Ţiriac, propunere şoc pentru Klaus Iohannis. „Pun 30 de milioane de euro pe masă!”

Ion Țiriac a declarat pentru GSP că va copia planurile unei săli polivante din Statele Unite ale Americii, dar e dezamăgit de atitudinea autorităților române.

Sophie Ayad, femeia cu care Ion Ţiriac are doi copii, face dezvăluiri ÎN PREMIERĂ despre MILIARDAR

„Spune-i dumneata Guvernului dumitale că mâine dimineață eu le pun 30 de milioane de euro pe masă și cinci hectare atât pentru un stadion Dinamo modernizat, cât și pentru o sală modernizată. Să vină ei cu 30 de milioane de euro, nu mai mult! Cu 60 de milioane, fac o sală polivalentă de 18-20.000 de locuri, dar o fac exact cum vreau eu! Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost. Când sunt prost, nu fac altceva decât să mă duc în Statele Unite, unde sunt vreo 500 de săli, și aleg: „Nu, nu, nu, nu, p-asta o vreau!”. Nu există o capitală europeană care să n-aibă un lăcaș polivalent pentru expoziții, pentru sport. Dar cu cine să vorbești, că n-ai cu cine vorbi!”, a spus Ion Țiriac.

ŞOCANT! Cum l-a pedepsit Ion Ţiriac pe fiul său pentru că nu a venit îmbrăcat adecvat la UN EVENIMENT

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, afirma în 2019 că în Capitală ar urma să fie construită o sală polivalentă ultramodernă, care ar urma să aibă 20.000 de locuri. Investiția ar urma să coste 138 de milioane de euro și ar putea fi gata peste aproximativ 3 ani. Sala multifuncţională ar urma să fie amplasată pe bulevardul Basarabia nr. 37-39, în incinta Complexului sportiv „Lia Manoliu”, în imediata apropiere a Arenei Naţionale. Momentan, lucrările nici măcar nu au început!

Fata lui Ion Ţiriac, incendiară! Ioana Ţiriac s-a pozat în cele mai sexy ipostaze FOTO

În prezent, cea mai mare sală din țară este la Cluj-Napoca, cu o capacitate de 7.227 de locuri. A costat doar 70 de milioane de lei și e un real succes în Ardeal, acolo unde e utilizată la numeroase întreceri sportive și generează de fiecare dată profit pentru oficialitățile locale. Printre evenimentele importante găzduite acolo s-a numărat EuroBasket 2017, prilej cu care capacitatea s-a mărit la 9.300 de locuri.