Ion Ţiriac zboară din Noua Zeelandă în Africa pentru vânătoare: „În acea parte din Namibia, elefanţii sunt o plagă, cum e la noi cu ursul”

Fostul tenismen, devenit miliardar, Ion Ţiriac a fost mereu cunoscut ca un personaj excentric, înconjurat de cunoştinţe dintre cei mai bogaţi şi influenţi oameni din lume, dar şi deseori criticat pentru unele dintre plăcerile sale.

15 mart. 2024, 12:25
Ion Ţiriac zboară din Noua Zeelandă în Africa pentru vânătoare: „În acea parte din Namibia, elefanţii sunt o plagă, cum e la noi cu ursul”

Cel mai mare val de critici a fost declanşat de una dintre pasiunile lui Ion Ţiriac, care este un împătimit al vânătorii, un hobby care nu este văzut cu ochi buni de foarte multe persoane, care consideră că uciderea animalelor este o cruzime fără rost.

Ion Țiriac a organizat încă din 2005 partide de vânătoare pentru parteneri de afaceri şi prieteni influenţi din România şi din vestul Europei. Toate au avut loc la fondul de vânătoare de la Balc, din județul Bihor.

La ele au participat nume extrem de importante din întreaga lume, precum Klaus Mangold (fost director al grupului Daimler, producător Mercedes, preşedinte al Consiliului Consultativ al grupului de consultanţă financiară Rothschild), Wolfgang Porsche (din familia proprietarilor producătorului auto german Porsche).

Pe lângă aceștia, nu lipseau Robert Peugeot (acţionar majoritar al concernului Peugeot), Sandor Csanyi (om de afaceri din Ungaria, preşedintele OTP Bank), Stefano Ricci (creator de modă), Jose Merino Jimenez (bancher spaniol), Alfred Baumhauer (fabricant al produselor de lux Cartier), dar și prinţul Dimitrie Sturdza.

Ion Ţiriac a fost acuzat de multe ori că mistreţii pe care el şi partenerii săi îi vânau se aflau, de fapt, în ţarcuri special amenajate, astfel încât să fie ţinte uşor de împuşcat şi să nu prezinte niciun pericol pentru vânători.

Acum, omul de afaceri a dezvăluit la „Prietenii lui Ovidiu” că va pleca în Noua Zeelandă și Namibia pentru noi partide de vânătoare, de data aceasta fiind vorba şi de nişte trofee speciale.

Citeşte şi: Șocant! Condimente cu resturi de insecte, mucegai sau plumb, găsite în rafturile supermarketurilor. Agenția pentru Standarde Alimentare trage un semnal de alarmă

„Săptămâna viitoare sunt în Noua Zeelandă. În Noua Zeelandă fac o treabă care este astăzi foarte nepopulară, vânătoare. Adică a ajuns un cerb la vârsta respectabilă la care trebuie să fie vânat.

Având în vedere că are atâtea puncte că s-ar putea să fie un record mondial, mă duc până acolo să văd despre ce e vorba”, a dezvăluit Țiriac.

Omul de afaceri va zbura apoi spre Namibia, unde miliardarul deţine de mulţi ani o vastă proprietate şi unde are ocazia să vâneze animale exotice, care nu pot fi întâlnite în Europa.

„De 60 de ani eu am fost în Africa cel puțin o dată la vânătoare. Vânez tot ce se poate vâna și este ajuns la timpul de a vâna. De exemplu, elefant. Eu în 60 de ani am vânat doi elefanți. Și-am văzut mii, zeci de mii!”, a mai precizat acesta.

Ion Ţiriac a explicat faptul că, în unele zone, elefanţii au devenit o problemă, la fel cum se întâmplă în România cu urşii care intră în oraşe, în căutare de hrană.

„În Caprivi, acea parte care este lângă Botswana, lângă Zimbabwe, este o plagă. Nu mai este niciun arbore în picioare. E adevărat că populația le restrânge ca la noi, cu ursul. Populația le restrânge teritoriile, iar animalele se apără cum pot”, a încheiat Ţiriac.

Citeşte şi: Drama trăită de Lili Sandu. Prezentatoarea a mărturisit cu lacrimi în ochi: „Mi-ar fi plăcut măcar să îl întreb: Tu chiar m-ai iubit?”

 

Ion Ţiriac s-a mutat din România. Moft de nabab, unde şi-a luat o proprietate de 5,5 milioane de euro

În perioada pandemiei, Ion Țiriac și-a cumpărat un domeniu în Africa, în valoare de 5,5 milioane de euro. Alte 2 milioane de euro ar fi mers spre extinderea unui lac natural în zonă.

Ion Ţiriac s-a mutat din România și a făcut dezvăluiri despre pasiunea sângeroasă pe care o are. Al doilea cel mai bogat român este un împătimit al vânătorii. A recunoscut că a pus pușca în mână, pentru prima dată, chiar înainte de a deveni major.

În Namibia, Ion Țiriac are la dispoziție două vile luxury pentru oaspeți, opt bungalouri și piscină. De acolo se organizează safariuri și se vânează leoparzi, zebre, antilope și alte animale mari. Ion Țiriac a recunoscut că s-a mutat din România și că se simte excelent pe proprietatea lui din Africa, scrie as.ro.

Marea pasiune l-a costat o avere pe Ion Țiriac. Pe durata pandemiei, miliardarul român și-a cumpărat un domeniu de senzație în „inima” Africii, pe care ar fi achitat nu mai puțin de 5.5 milioane de euro. A plătit și alte 2 milioane de euro în extinderea unui lac natural din zonă.

„Eram tinerel, din întâmplare, Costică Năstase când nu s-a prezentat o dată să joace cu dumnealui, m-au luat pe mine, m-au sculat, eu eram la Steaua pe vremea aia, așa, și să joc cu dumnealui, mă ducea vineri seara la Brașov, că familia mea era la Brașov, și duminică, atunci când se întorcea, mă întorcea și pe mine cu mașina. Și pe urmă m-am dus la o vânătoare, două trei, pe urmă am luat și pușca în mână, la 16-17 ani, și am devenit mare pasionat. O am și acum.

Africa pentru mine este un mit, e un drog Africa pentru mine. Cred că am peste 50 de safariuri în Africa. Acum locuiesc în Africa, în Namibia, am o proprietate extraordinar de mare și mă încântă foarte mult„, a declarat Ion Țiriac pentru cancan.ro.

Țiriac organiza tradiționala vânătoare de mistreți pe fondul său de 1.100 de hectare de la Balc. În ultimele două decenii, mulți dintre miliardarii lumii au fost invitații lui Ion Țiriac și au venit în România. Țiriac mai are un fond de vântăroare și în Ersig, în județul Caraș Severin, întins pe 700 de hectare.