Ion Țiriac pune tunurile pe Mouratoglou după verdictul în cazul Simonei Halep: ”Să-și asume responsabilitatea”

Ion Țiriac spune că persoanele care i-au dat Simonei Halep suplimentul contaminat cu Roxadustat ar trebui să își asume responsabilitatea, primul pe listă fiind chiar antrenorul Patrick Mouratoglou.

18 sept. 2023, 17:42
Ion Țiriac pune tunurile pe Mouratoglou după verdictul în cazul Simonei Halep: ”Să-și asume responsabilitatea”

Vorbind despre sentința de 4 ani de suspendare primită de Simona Halep în cazul de dopaj, Ion Țiriac a spus că „bagă mâna în foc” pentru jucătoarea din Constanța și a reiterat faptul că nu crede că aceasta a luat orice substanță care să o ajute să-și îmbunătățească performanțele.

Întrebat ce sfaturi i-ar da Simonei Halep, Țiriac a spus că el ar merge în instanță și că ar da în judecată pe toată lumea: „Ce-i rămâne de făcut. Nu știu. Eu ce aș face, dar sunt mai debatibil decât ceilalți, aș da în judecată pe toată lumea, dar pe toată lumea! Un an de întârziere, de ce, cum ș.a.m.d.”.

Miliardarul român l-a atacat și pe Patrick Mouratoglou și pe angajații de la academia acestuia. „Cei care mi-au dat trebuie să-și asume responsabilitatea. Nu știu de ce nu și-au asumat-o până acuma. N-ai cum să spui antrenor de tenis sau fizioterapeut sau ceilalți. Eu știu numai antrenor. Pe vremea mea antrenorul era unul ca mine și luam un copilaș, începând cu Villas și terminând cu Becker la 13, 14, 15 ani, și-l faci campion mondial, dar în viața mea n-am câștigat un leu pentru antrenorat”, a declarant Ion Țiriac, potrivit Stirileprotv.

Potrivit acestuia, un proces de tipul celui pe care îl propune el ar costa în jur de 5 milioane de dolari. „Pentru un proces la New York, trebuie să pui deoparte 5 milioane de dolari. Sigur, avocații acolo sunt la 1000, 1500, 2000 ora, dar e viața ta și cei care s-au jucat cu ea ar trebui să fie responsabili”, concluzionează miliardarul român.

Simona Halep a anunțat că va contesta verdictul la TAS

Simona Halep va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussanne decizia de suspendare pentru dopaj.

Aceasta este singura instituție care ar putea să o declare nevinovată și să îi anuleze pedeapsa de 4 ani sau să i-o reducă, așa cum s-a întâmplat în cazul Mariei Sharapova. Sportiva noastră s-a arătat șocată de ce i se întâmplă.

„Intenționez să apelez această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmez toate căile legale de atac împotriva companiei producătoare a suplimentelor în cauză”, a transmis Simona Halep într-un comunicat de presă și ulterior a avut același mesaj și în interviurile acordate.

Citește și: Lovitură de teatru în procesul pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB. Primele reacţii după decizia instanţei